• Menstruáció elmaradása

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/ Doktornő!

        2008 októberében abbahagytam a Trinordiol 21 drazsé nevű fogamzásgátló szedését és azóta nem jött meg a menstruációm.Februárban voltam nőgyógyásznál, aki azt mondta, hogy várjunk még tavaszig és ha akkor sem jön meg, akkor menjek vissza. Nem szeretnék hormontablettákat szedni, ezért kérem a segítségét, hogy nincsen-e valami természetes gyógymód, ami meghozhatja a menstruációmat. A fogamzásgátló szedésének abbahagyása után lelki okok miatt eléggé lefogytam. Lehetséges, hogy ez is hozzájárulhat a problémához.

        Előre is köszönöm a válaszát.

        WEBBeteg szakértő válasza a menstruáció témában

        Kedves Hölgyem!

        Az, hogy a mensest hormontartalmú gyógyszerrel kell meg meghozni, nem jelenti azt, hogy folyamatosan szedni kell őket. Viszont a hormonrendszerre máshogyan nem lehet hatni, csak hormonokkal.

        Megpróbálkozhat gyógynöveényekkel, de mégiscsak hosszú idő telt már el október óta, ideje lenne rendezni a mensest. Ha még a fogyást, és a lelki problémákat is figyelembe vesszük, akkor pláne érdemes lenne egy kivizsgálást csinálni, és megnézni, hogy működik a hormonháztartása.

        Ne aggódjon, orvosa igen türelmes, szerintem hallgasson rá.

         

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-05-28 15:43:00; Megválaszolva: 2011. október 04., 10:55

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés