Nőgyógyászat-mit tegyek?

Tisztelt Doktorúr/Nő!

Utóbbi hónapokban  kétszer is kellett gombás fertőzés miatt  rendelést felkeresni. Azelőtt talán tízenkét éve. Legutóbb Klion tablettát és kúpot is kaptam. Most ismét panaszaim  vannak: égő, csípő érzés a szeméremajkaknál. /Kenet eredménye negatív volt/. Mivel lehetne meggyógyulni? Bosszantó, fájdalmas is, anyagilag is kiadós. Mit tegyen az ember, ha nem maszekrendelést keres fel? Orvostársai vajon meg akarnak- e gyógyítani minket? Kérem segítsen tanácsot adni! Egy  elkeseredett Anya: köszönettel

 

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg Szakértő válasza hüvelygomba témában

Kedves elkeseredett anya!

Bizony, az orvosok gyógyítani szeretnének, de a helyzet nem mindig olyan egyszerű, ők sem mindenhatóak, és nem mindig reagál a szervezet egy bevált terápiára úgy, ahogyan azt várnánk.

Az első kérdésem: milyen kenet lett negatív? A fertőzés ellenőrzésére vettek-e hüvelyváladékot, vagy a rákszűrésre gondol. Ha az előbbi, akkor annak örülni kell, viszont így nem olyan egyszerű a helyzet, hiszen nincs mit kezelni.

Mindenesetre érdemes lenne ismét elmenni, és ellenőrizni, hogy van-e bővebb, fertőzésre utaló folyás, vagy gyulladás.

Mivel a panaszok alapján valóban nem csak a gombás (vagy egyéb) fertőzés jön szóba, hanem pl. az allergia, így amit még javasolni tudok, hogy gondolja végig, használ-e bármilyen új tisztítószert, öblítőt, mosóport, új tisztasági, vagy intimbetétet, szappant, tusfürdőt, wc-papírt, és bármit, ami érintkezik ezzel a területtel. Ha igen, akkor próbálja meg kiiktatni azt, hátha elmúlnak a panaszok.Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2009. május 27., 12:12; Megválaszolva: 2011. október 04., 06:39
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Elakadó vizelet
Menstruácios zavarok
Gombás fertözés
Magas kortizol
Menstruációs panasz