Mit javasolna?

jónapot

megkaptam elözös válaszát.Szóval én még sosem szedtem a Diane 35-gyógyszert. Azt a gyógyszert hormonzavara kaptam és amit kimutatot az UH_hang PCO-s ra is kaptam a tablettát.De az orvosom szerint az a diane35 mindenre jó még pattanásokra is. Azt nem tudtam hogy a Diane35 tablettát lehet szedni menstruáció elöttis. Mert az orvosom ugy mondta hogy mikor mejön a menstruációm atól a naptól kezdjem el szedni.De én május -2án váltotam ki a Diane35-tablettát és még nem vettem be belőle. Mert vártam hogy megjöjön a menstruációm és az allatt szerettem volna használni. De a menstruációm mai napig nem jelenkezett, Önszerint menjek vissza az orvosomhoz? Vagy vájam meg a jövö hónap juniust?

Megmondom magának összintén hogy én félek nagyon, mert én már február otta küzködök evvel a betegségel de olvastam az interneten aról a PCO_S ról.hogy mit is jelent. Minden hol azt irja hogy Meddőséget okozhat-Valojában ez igaz? De Ami tünetek felvanak tüntetve a interneten aból nálm egyik sem jelenkezett. Én babát szeretnék és nálam van PCOS feltüntetve az UH-eredményemen.

Kérem adjón tanácsot hogy van-e félni valom attól a PCOS-tól   Válazát elöreis köszönöm Üdv: Lorenssza

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg Szakértő válasza PCO témában

Kedves Lorenssza!

Mivel még nem kezdte el a gyógyszer szedését, azt javaslom, hogy meddőségi szakrendelésre menjen el. Már elég sok hónap telt el, és csak nem halad a kezelés semerre sem.

A Diane egy olyan fogamzásgátló, ami a hormonrendszert is helyreállítja, de nem minden esetben. A menses első napján kell elkezdeni szedni, és folyamatosan (a menses után is) szedni kell minden szemet (21 darab) , majd 7 nap szünet, és új levél.

Nem tudom, orvosa vajon mit mondott erre az esetre, mert szokták javasolni azt is, hogy menses nélkül is kezdhetik a gyógyszert.

A PCO, vagyis a policisztás ovárium szindróma (sok ciszta a petefészken) azt jelenti, hogy nincs peteérés, hanem sok kis ciszta alakul ki. Így okozhat meddőséget, ha kezelés nélkül marad. A betegség komplex hormonháztartási problémát is okozhat.

Éppen ezért lenne érdemes egy meddőségi szakrendelésre elmennie, ahol (amennyiben a leletek alapján úgy ítélik meg) , akár gyógyszeresen is stimulálhatják a peteérést.

Az egyébként jó hír, örülni kell neki, hogy Önnek nincs egyéb panasza, "csak" a sok ciszta a petefészken.

Írjon bátran, ha úgy érzi, segítségre van szüksége.Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2009. május 27., 12:02; Megválaszolva: 2011. október 04., 06:35
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Elakadó vizelet
Menstruácios zavarok
Gombás fertözés
Magas kortizol
Menstruációs panasz