Menstruáció késése

Tiszelt Doktorúr/nő!

Az lenne a problémám, hogy ma 10. napja (05.22) késik a menstruációm, pedig a várt időszakban minden jele megvolt, pattanások, hasi fájdalmak, a szokásos. Egy hét késés után 3 napon át minden reggel végeztem terhességi tesztet (Gabriel), és mindhárom negatív lett. Jelentkezett fejfájás, enyhébb hasmenés, egyszer véres széklet is. Több napja feszülést érzek "ottlent", ez máskor is előfordult menstruáció elött.

Nagyon sokat idegeskedtem emiatt, és elég helytelenek az étkezési szokásaim, így nem tudom már eldönteni, melyek valós tünetek, melyek nem, és mire utalhatnak.

Késhet emiatt ennyire a menstruációm, vagy esetleg 'neadjisten' terhességre, cisztára, egyéb betegségre kell gyanakodnom?

Válaszukat előre is nagyon köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg Szakértő válasza a menstruáció témában

Kedves Hölgyem!

Átmeneti hormonzavar, egy ciszta a leggyakoribb ok. Ha egyéb panasz, mint alhasi görcsök, éles fájdalom nincs, akkor megvárhatja, hogy a következő menses megjön-e. Ha ez is kimarad, akkor érdemes elmenni egy ellenőrző vizsgálatra. Terhesség miatt nem kell aggódnia, ha rendszeresen szedte a gyógyszert, emellett a tesztek is negatívok voltak.

 

Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2009. május 26., 15:20; Megválaszolva: 2011. október 04., 06:25
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Sebészeti traumát követően...
Nőgyógyászati rákszűrés...
Jaydess levétele
Ciszta vagy petefeszekrak?
vérzészavar, hormon