• Menstruáció eltolása fogamzásgátlóval?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktörnő!
        37 éves nő vagyok. Nem szültem még, és soha nem szedtem fogamzásgátló tablettát, sem egyéb hormontartalmú készítményt.
        Ciklusom néha 1-2 nap eltéréssel viszonlyag pontos. Egy éve készült citológiai leletem P2.
        A kérdésem a következő lenne:
        Következő menstruációm kezdete május 30. Ezt az időpontot azonban 3 nappal szeretném kitolni. (Halaszthatatlna okok miatt! ). Ez ügyben tegnap felkerestem nőgyógyászom, aki egy NORCOLUT 5 mg tablettát írt fel nekem - s aztán már rohant is.
        Most nem tudom, mikor kell elkezdenem a tabletta szedését, milyen élettani folyamatok várhatók, mikor kell abbahagynom. Vannak e mellékhatások stb, mi várható a későbbiekben.
        Kérném szíves tájékoztatását a NORCOLUT tabletta szedéséről.
        Illetve kérdezném, van e valamilyen más (kíméletesebb) mód a menstruáció 2-3 napos eltolására? (A neten sok hozzászólás van e témában és sokat említik a tömény citromlevet, illetve a magy dózisú Cvitamint)
        Önnek mindezekről mi a véleménye?
        Megtisztelő segítségét megköszönöm.
        Üdvözlettel: Natália

        WEBBeteg szakértő válasza a menstruáció témában

        Kedves Natália!
         
        Tömény citromlé, Cvitamin nem működik. Norcolut progesteron, amit ön is termel, már most el kell kezdeni szednie 2x1 tablettát, de számolja ki elég e a 3 nap plusszhoz.

         

        Üdvözlettel: Dr. Nyitray Gábor


        Dr. Nyitray Gábor
        Itt kérdezhet További orvosok

        Kérdés: 2009-05-26 14:49:06; Megválaszolva: 2011. október 03., 14:25

      • Kérdések és válaszok a témakörben: