HPV vírus + terhesség: mi a teendöm a mindennapokban?

Tisztelt Doktornö/Doktor úr! Az esedékes cytológia alkalmával HPV tesztet is végeztem, ami sajnos pozitív lett. A laboreredményem viszont teljesen normális lett, és nem mutattak ki semmiféle elváltozást a méhszájról vett mintán. Mivel tervezzük a második gyermekünket szeretném megkérdezni, hogy egyáltalán szabad-e teherbe esnem, ha HPV pozitív vagyok. Milyen hatással lehet ez a magzatra? Egyáltalán mi a teendöm most a mindennapokban? Válaszát elöre is köszönöm.

Üdvözlettel:

Tünde

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg Szakértő válasza HPV vírus, terhesség témában

Kedves Tünde!

Ne aggódjon, nem lesz semmi baj. Abban az esetben, ha a HPV-nek az a típusa található meg a mintában, ami condylomát okoz, akkor körültekintőbbnek kell majd lenni. Aktív szakaszban, amikor a szemölcsök jelen vannak, akkor nem lehet spontán szülni, így elkerülhető a baba fertőzése. Orvosával beszéljék meg, melyik típus van Önnek, de ne izguljon, nyugodtan vállahat babát.

Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2009. május 24., 00:36; Megválaszolva: 2011. október 03., 13:25
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Nemi herpesz
Missed ab műtét után peteérés
Nőgyógyászati Uh lelet
Menstruáció előtti verzes