• Terhesség?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Ur/No!

        24 éves no vagyok.A férjemmel tavaly szeptember ota probalkozunk, s nem akart ossze jonni a terhesség, ezért elmentunk egy nogyogyaszhoz, aki PCO-t allapitott meg,és javasolta a mutétet.  Marcius 27-én mutottek meg PCO tunettel, de kiderult hogy nem a pefészkemmel volt baj, hanem a petevezetékemmel. Mindketto el volt zarodva (az egyik az elején, a masik a végén), és csak az egyiket tudta megmuteni, és raadasul az egyik petevezetékem nem normal méretu, hanem nagy, és vastag. A mutét utan "ossze,vissza" menstrualtam. Elosszor 2009.03.30-an jott meg 04.04. helyett, és tartott 04.13-ig. A kovetkezo menstruaciomnak 05.11-én kellett volna megjonnie de mar hét napja késik. Kétszer is elvégeztem a terhességi tesztet, és negativ lett. Mar harom napja faj a jobb oldalam(egy kicsit a derekam jobb fele, és ritkan elol is a hasam alatt),és nemtudom mitol. Talàn terhes vagyok? Ha késik a menstruaciom, és a teszt is negativat mutat, akkor jelentheti ez azt, hogy nem vagyok terhes?és a derékfajas lehet a terhesség egyik tunete, vagy mas oka van?

        Mihamarabb varom valaszat!

        Udvozlettel Gy. K.

        WEBBeteg szakértő válasza a PCO, meddőség témában

        Kedves Hölgyem!

        Érdemes lenne elmennie egy meddőségi szakrendelésre kontrollra. Ha az UH-on látszódott a PCO, akkor azt ellenőrizni kell, és szükség esetén gyógyszeresen kezelni. Ha az egyik oldali petevezető átjárható, akkor teherbe lehet esni, de a műtéti leírás alapján a meddőségben jártas szakember állapítsa meg, hogy milyen módon, és meddig érdemes próbálkozniuk, és szükség esetén a megfelelő kezelést is meg fogja kapni. A teszt negatív lett, nem valószínű a terhesség a biztonság kedvéért ismételje meg.

         

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-05-21 21:50:04; Megválaszolva: 2011. október 03., 11:00

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés