• Mit tegyek?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm! Én egy 22 éves lány vagyok. Az a problémám, hogy többször voltam már felfázva, illetve legutóbb volt egy enyhébb kismedence-gyulladásom is ami párosult egy hüvelyfertőzéssel is. Kaptam rá antibiotikumot, de a tünetek egy része megmaradt és jöttek elő újak is. Ennek immár több, mint 2 hónapja és azóta folyamatosan fel van puffadva a hasam, vannak alhasi (és néha fentebbi-bél-és gyomor szúrások) tompa fájdalmaim, főleg jobb oldalt.Szelek vannak, széklet is normális. A menstruációm is alig akart megjönni, késett is, és most végre megjött de a fájdalom felsugárzik a vakbél környékére jobb oldalt. Nem tudom, összefügg-e de 1-2 hete vannak látászavaraim is...úszó foltok a látómezőben és egy fekete villodzó pont továbbá a farokcsontom is érzékeny. Voltam nem régen, kb. 2-3 hete urológián és a vizelettenyésztésem negatív lett, pedig azt hittem, az lehet a gond. Most már csak a méhgyulladás vagy a petefészek a gyanúm, valamiféle gyulladásra tippelek ami felhúzódott a beleimre. Mindenképpen el szeretnék menni orvosohz, de mos ta vizsgaidőszak van és nincs rá időm. Hálás lennék így látatlanban egy jó tanácsnak, vagy tippnek, hova menjek inkább...nőgyógyászatra vagy gasztroenterológiára vagy mindkettőre? Elnézést a hosszú levélért! F. Patrícia

        WEBBeteg szakértő válasza a alhasi fájdalom témában

        Kedves Patrícia!

        Ha egy felszálló kismedencei fertőzés alakult ki, esetleg egy petefészek--tályog, akkor az nem fog várni a vizsgaidőszak végéig, hanem akár mentővel is, de be kell menni majd a kórházba. A látászavarokra nincs ötletem, lehet, hogy a kimerültségtől van, de a hasi panaszokat ki kell vizsgálni, és megfelelően kezelni, sokszor nem elég egyféle antibiotikum. Egy fertőzés, ami nincs kezelve egyre rosszabb állapotba kerülhet, szerintem ne várjon tovább. Egy nőgyógyászati  vizsgálatra bármilyen húzós tanulás alatt el lehet menni, szerintem menjen biztosra, és vigyázzon magára, a tanulás is könnyebben fog menni, ha nem lesznek állandó panaszok.

         

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

        Kedves Patrícia!

        Panaszai alapján én is a nőgyógyászati gyulladásra gondolnék, amely antibiotikus kezelés igényel. Ez azonban tönkreteheti a bélflórát, emésztési zavart, bélpanaszokat eredményezve. Javaslom, keresse fel nőgyógyászát és használjon probiotikumokat (Lactív, Normaflore)

         

         

        Üdvözlettel: Dr. Plósz János, gasztroenterológus


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-05-18 22:32:37; Megválaszolva: 2011. október 03., 08:31

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés