• Fogamzásgátló

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr/Nő, 26 éves koromban kezdtem szedni fogamzásgátló tablettát (Femodent), egyrészt párkapcsolati okokból, másrészt stressz miatt az utolsó két hónapban kéthetente volt menstruációm. A tabletta szedése előtt előtt mindig jelentkeztek a premenstruációs tünetek, fáztam és melegem volt egyszerre, hasmenés, has és vesefájás és legalább öt napig tartott, amiből két-három nap a fogamzásgátló szedési időszakhoz képest erős vérzésem volt. Nemrég hagytam abba a fogamzásgátló szedését, így folyamatosan megszakítás nélkül több, mint 6 évig szedtem, azóta havonta megjön vagyis, ha megjött ápr. 7-én, legközelebb máj. 8-án jött meg, kb. annyi napig tart (kb. 3-4 nap), mint a fogamzásgátló tabletta szedése idején, de még attól is gyengébb a vérzés, mint a fogamzásgátló tabletta szedése idején volt és nem jelentkeztek a premenstruációs tünetek sem. Kérdésem az lenne, hogy ez a gyenge vérzés, csökkent fogamzásképességet jelent-e, vagy a vérzés milyensége és mennyisége ebből a szemponból nem befolyásoló tényező. Pár hónapja voltam nőgyógyásznál, aki megvizsgált ultrahanggal is és mindent rendben talált. köszönettel várom válaszát

        WEBBeteg szakértő válasza a menstruáció témában

        Kedves Hölgyem!

        Nem írja, hogy mit jelent az a nemrég. Mert lehet, hogy még csak 3 hónapja, lehet hogy egy éve.

        Ami fontos, hogy a szervezetnek idő kell, hogy az eredeti hormonális állapot visszaálljon. Az, hogy kevesebb a vérzés nem gond egyébként, mert a sok panaszt okozó premenstruális tünetek gyógyítása fogamzásgátlóval is történhet, tehát ez erre is jó.

        Ha majd tervezi a babát, és nehezebben esne teherbe, akkor úgyis kivizsgálás lesz, aggodalomra nincs oka.

         

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        Dr. Farkas Ágnes
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-15 10:56:33; Megválaszolva: 2011. szeptember 30., 11:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Bőrbetegségek a lábon
        Készülj fel a második hullámra!