• PCOS, DM és meddőség

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Hölgyem/Uram!

        32 éves 2 éve védekezés nélkül nemi életet élő nő vagyok, ezidáig nem estem teherbe.

        Rendszeresen járok nőgyógyászhoz (3. és 21. napos vérvétel, UH-ok sora)

        Mit tehetek, annak kiderítése érdekében, hogy miért nem esek teherbe? Mikor kell tovább lépni, más fajta vizsgálatokat elvégezni? (PCOS-t 1 éve dg-ták, DM-t ez év márc-ban, ápr. végétől Merckformin kezelés)

        Mikor praktikus a partner kivizsgálása? Ilyen jellegű vizsgálatot ki végez (urológus, stb.)?Hozzá kell-e beutaló?

        Kitől kérhetek segítséget? A helyi nőgyógyászok  türelemre intenek, én sokallom az eltelt sikertelen 2 évet. Mit tanácsol??

        Mennyire törvényszerű, hogy DM-s anyának DM-s lesz a gyereke?

        Köszönettel fogadom válaszát!

         

         

        WEBBeteg szakértő válasza a PCO, meddőség témában

        Kedves Hölgyem!

        Valóban, igen nehéz a helyzet, de mivel az eredményeket nem írja le (peteérés, hormonok, stb.) így nem tudhatom, vajon Önnél hogyan áll a dolog, és kap-e valamilyen kezelést. Ami viszont biztos, hogy meddőségi szakrendelést kell felkeresnie, mert 1 év sikertelen próbálkozás után ez már indokolt. Lehet kezelést igényel, esetleg márt, mint eddig kapott, és a párját is ki fogják vizsgálni (innen utalják majd urológiára).

        Az összes lelete birtokában döntenek majd a további lépésekről.

         

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-05-11 23:45:47; Megválaszolva: 2011. szeptember 30., 09:39

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés