• Visszatérő gyulladás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Teljesen el vagyok keseredve az állandóan visszatérő, gyakori hüvelygyulladás miatt. A gyakori azt jelenti, hogy a párommal való eggyüttlét után néhány nappal már jelentkeznek  a tünetek. Általában gombás fertőzésről van szó. Egy "jó hírű" nőgyógyász magánrendelésére járok, de már szégyellek hozzá visszamenni, mert kb. kéthavonta ezzel a problémámmal keresem fel, és nekem kissé kellemetlen a szexuális szokásainkról beszélni egy férfival (még akkor is, ha orvos), pedig nyilvánvalóan ott lehet a probléma. Pl. többek között javasolta a szájüreg fertőtlenítését is. Emellett Egy évvel ezelőtt kimutatták nálam a HPV-vírust, aminek a napokban várom az eredményét. A rákszűrésre is csak úgy tudtam elmenni, hogy az orvos különböző hüvelytablettákkal kikezelt a gyulladásból (ez volt két hete), és már megint jelentkezik. Attól is tartok, hogy a sok belsőleg alkalmazott tabletta és kúp valamilyen károsodást fog okozni. Ha tudnának nekem tanácsot adni, hogy mitévő legyek, esetleg milyen kivizsgálásra kellene elmennem? Vagy talán a páromnak is? Mert azt többször is olvastam már, hogy a férfiaknál a fertőzésnek nincsenek tünetei?

        WEBBeteg szakértő válasza a hüvelygyulladás témában

        Kedves Hölgyem!

        Bizony, a párját is kezelni kellene. Amikor Önt kezelik, kérjen gyógyszert neki is. Önnek viszont fontos lenne, hogy a gyógyszeres kezelések után hüvelyflóra-helyreállító kezelést is alkalmazzon. Ezt Gynoflor, vagy Floragyn hüvelytablettával és heti 2x.i tejsavas irrigálással teheti meg.
        Figyeljen arra, hogy tampont ne használjon, és illatosított betétet sem. A WC előtt és után is mosson kezet, és a vulvát tiszta vízzel mossa le, a WC papírt is ki lehet cserélni, ha illatosítottat használ, ezek allergiát, gyulladást okozhatnak.
        Amíg a fertőzés nem javul, a párjával használjanak óvszert is. Ha nem javulnak így sem a tünetek, akkor tenyésztést lehetne levenni, és így pontosan megállapítható a fertőzés eredete.

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        Dr. Farkas Ágnes
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-14 11:34:42; Megválaszolva: 2011. szeptember 30., 09:28

      • Kérdések és válaszok a témakörben: