• Fogamzásgátló szedésének abbahagyása

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr/Nő!

        Nemrég abbahagytam a Yadine nevű fogamzásgátló szedését, egész pontosan az áprilisi menzeszem után már nem kezdtem el az újabb adagot. A májusban esedékes mestruációm ( május 6. szerda ) azonban 2 napja késik. Élek szexuális életet, de természetesen nagyon odafigyelünk a párommal, és rendszeresen használunk kondomot( előfordul, hogy az aktus elején gumi nélkül is belémhatol, de mielőtt bármi történne, vagy úgy érezné, azonnal felhelyezi az óvszert ) . Tisztában vagyok a ténnyel, hogy ilyenkor a hormonháztartásnak újra helyre kell állnia, de mégis mennyi idő múlva kell esetleg attól tartanom, hogy talán terhes vagyok? Érdemes tesztet csinálni vagy csak túlzottan aggódom?

        Válaszukat és megértésüket előre is köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a menstruáció témában

        Kedves Hölgyem!

        Az is megszakításos közösülésnek számít, amit most folytatnak, így ez nem biztonságos. Ha egy héten belül nem jön meg a menses, akkor csináljon egy terhességi tesztet.
        Gyakori egyébként, hogy a fogamzásgátló abbahagyása után nem jön meg a menses, 3 hónap után el lehet menni egy nőgyógyászhoz, hogy szükség esetén gyógyszeresen hozzák azt meg.

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        Dr. Farkas Ágnes
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-08 12:23:32; Megválaszolva: 2011. szeptember 30., 08:57

      • Kérdések és válaszok a témakörben: