• Menstruáció-Fogamzásgátló

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Webbeteg!

         

        Azzal a kérdéssel fordulok Önökhöz, hogy január elején volt meg a menstruációm, még afogamzásgátló tablettánakköszönthetően.Ezután csak április másodikán jött meg, és mindössze másfél napig tartott, utána már tisztasági betétre sem volt szükségem, és a menstruáció ereje sem volt olyan mértékű, hogy ne bírjam ki napi egy betéttel.Ez Önök szerint normális így? És még azt szeretnémmegkérdezni, hogy április 2. óta már újra meg kellett volna jönnie a menstruációmnak, de semmi sem történik újra.Szerintem ez sem normális. Mi az Önök véleménye? Meddig fog ez így történi, Mikor áll már be újra normálisan? A tabletta szedése előtt semmi ilyen problémám nem volt, egyébként 24 éves vagyok és előtte rendszeres ciklusom volt, de a mellékhatások miatt nem szeretnék újra fogamzásgátlót szedni, ezt 14 hónapig szedtem.

         

        Mielőbbi válaszukat várom.

        Adrienn

        WEBBeteg szakértő válasza a menstruáció témában

        Kedves Adrienn!

        Szerintem legyen türelmes, a tabletta abbahagyása után akár egy fél év is eltelhet, mire ismét visszaáll a szervezet önálló, ciklusos hormontermelése. Február óta eltelt néhány hónap, egy nőgyógyászati kontrollra is elmehet, hogy ha szükséges gyógyszeresen hozzák meg a mensest, de ne aggódjon, csak türelem kell ehhez, és rendeződni fog a ciklus.

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        Dr. Farkas Ágnes
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-08 12:18:41; Megválaszolva: 2011. szeptember 30., 08:56

      • Kérdések és válaszok a témakörben: