• Peteérés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő!
        A peteéréssel kapcsolatban lenne kérdésem. Több mint 1 éve próbálkozunk babával, eddig sikertelenül. Én 37 éves vagyok van egy 15 éves fiam. Orvosnál már voltunk, ahol megállapitották, hogy a páromnál minden a legnagyobb rendben, ellenben nekem nincs tüszőm. Kaptam Clostilbegytet 2x1-et, mivel nem vezetett eredményre, így következő hónapban ez mellé 5x Merional 75-öt. Ettől sem lett tüszőm. 3 hónapon keresztül nézték hüvelyi ultrahangon, ahol nem látott az orvos semmit. Ezzel ellentétben a menstruációm rendszres, 28-34 nap között minden hónapban megjön, és elég erős, darabos. Én laikus ugy gondolnám, hogy ha van menstruáció, akkor petének is kellene lenni. Erről szeretnék tájékozódni.

        Illetve a következő kérdésem lenne. A laporoszkópiának milyen kockázatai, veszélyei vannak? Félek ettől a beavatkozástól.

        Válaszát előre is nagyon köszönöm: Eszter

        WEBBeteg szakértő válasza a peteérés témában

        Kedves Eszter!

        Bár leírta az Önnél alkalmazott stimulációs próbálkozásokat, de nem tett említést a 2-4. ciklusnapi alaphormon eredményeiről, ami általában jelzi, hogy milyen eredmények várhatók az adott ciklusban. Az Eszter életkorát figyelembe véve, azt gondolom, hogy ha 2-3 ciklusban végzett stimuláció nem vezet eredményre, úgy inszemináció a javasolt módszer, de előtte tisztázni kellene a méhkürtök átjárhatóságát. Erre nem csak a laparoszkópia, de a kisebb megterhelést jelentő hysterosalpingographia (HSG) is kínálkozik.



        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-05-11 23:33:17; Megválaszolva: 2011. szeptember 29., 15:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés