• Problémák

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktor nő/úr!

        17 éves lány vagyok, már gyerekkorom óta szenvedek a korós szőrnövekedéstől. Magas a tesztoszteron szintem és párszor emiatt kaptam gyógyszereket mert volt olyan h nem jött meg a menstruáciom. Miután abba hagytam kb 1 évig rendesen meg volt, de most megint 2 hónapja nem jött meg. De a gyógyszer szedésével nem lett jobb semmivel hisz a szőr ugyanugy ott maradt, tudom az a gyógyszertől nem mulik el, de tanácstalan vagyok, mit kéne tennem h ne legyen ez az állapot mert már nem birok igy élni. Hova kéne mennem hogy ezt helyre lehessen hozni, mert olvastam h ettől lehet h még gyermekem se lehet a jövőbe.

        Szerentnék normális női életet élni de igy nehéz. kérem segitsen a tanácsaival. köszönöm. üdv:zsófia

        WEBBeteg szakértő válasza a szőrösödés témában

        Kedves Zsófia!

        Nem tudom, vajon a szőrnövekedés és magas tesztoszteron-szint mellett találtak-e egyéb rendellenességet, vagy sem. Javasolnám egy nőgyógyász-endokrinológiai szakrendelés felkeresését, hogy biztosan minden vizsgálatot elvégezzenek, és szükség szerint kezeljék.
        A szőröket bizony epilálással el lehet távolítani, ha van erre keret, akár lézeresen is, és akkor könnyebb lesz az élete.
        Mivel egyszer már sikerült beállítani a mensest is, szerintem a baba miatt nem kell aggódnia, mert ha eljön az ideje, a megfelelő kezelés segít majd ebben.

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

        Kedves kérdező!
         
        Remélem endokrinológiai szakrendelésen járt és kivizsgálták a fokozott szőrnövekedés okát. Hisz ez lehet mellékvese kéreg eredetű ill. petefészek eredetű is, és a kettő teljesen más kezelést igényel. A gyógyszeres kezelés megállítja a kóros szőrzet újratermelését. Amennyiben mégis marad, kozmetikai kezelést szoktunk javasolni,   tünetek enyhítésére. Ez nem helyettesíti az oki, gyógyszeres kezelést, de a betegek életét jelentősen megkönnyíti.

         

        Üdvözlettel: Dr. Fáklya Mónika, endokrinológus, gyermekgyógyász


        Dr. Fáklya Mónika, endokrinológus, gyermekgyógyász
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-07 11:27:23; Megválaszolva: 2011. szeptember 29., 14:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben: