• Nőgyógyászati probléma

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Jó Napot Dr.Nő

        Az lenne a kérdésem hogy én és a párom már 1 éve és 4 hónapja tervezük a babát és egyszerüen nem akar még össze jönni.Nekem 2 hónapig kimaradt a menstruációm az-az február és március._Április 14.én meg jött újra a menstruációm és ápr.-18-án múlt el.És azota is hogy elmúlt 18.-án -mindkét oldali petefészeknél enyhe fájdalmaim vannak.

        Most az lenne a kérdésem hogy mitöl fájhat mind két oldali petefészek? Nő gyógyászhoz szinte mindig renszeresen járok és cisztám az nincs hogy azért lenne enyhe fájdalmaim.Hagy kérdezem már meg öntöl hogy a terhességre sokat kell-e várni mert szinte én és a párom már 1 éve és 4 hóapja próbálkozunk és még semmi.Válaszát nagyon szépen köszönöm további szép napot önnek.

        WEBBeteg szakértő válasza a gyermekvállalás témában

        Kedves Hölgyem!

        Nem tudom, mit ért a rendszeres vizsgálatok alatt, hiszen évente egyszer van rákszűrés, de közben akár petefészek-ciszta is kialakulhat észrevétlenül, és el is múlhat. Emellett hormonális vizsgálatok sem történnek, tehát a szokásos nőgyógyászati éves kontroll nem biztosíték arra, hogy biztosan sikerül a terhesség, ez "csak" a -nagyon helyes- rákszűrést biztosítja. A kétoldali fájdalmat akár egy krónikus kismedencei gyulladás is okozhatja, ezt így nem lehet tudni.
        Mivel több, mint egy éve nem sikerül a terhesség, forduljanak meddőségi ambulanciára, mert ilyenkor már kivizsgálás indokolt. Lehet, hogy nagyon egyszerű a probléma, de biztosan szükségük lesz kezelésre, és korrekt kivizsgálásra. Szerintem ne várjanak tovább, a szakmai protokoll is egy éves próbálkozás után javasolja a szélesebb körű kivizsgálást.
        Minden jót!

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        Dr. Farkas Ágnes
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-04 12:32:43; Megválaszolva: 2011. szeptember 29., 10:03

      • Kérdések és válaszok a témakörben: