Kistesóra vágyunk

Tisztelt doktor Úr/Nő!

32 éves anyuka vagyok két csöppséggel akik 4, 5 illetve 2 évesek. a harmadik babaprojektünk zajlik immár majdnem egy éve.Előzmények: Egy laparoscopos műtét során cystectomia illetve salpingectomia történt 2002-ben, majd egy hsg közvetlenül első gyermekünk megfoganása előtti hónapban amikor a megmaradt egy vezetékem összetapadását szabadították fel.

A fogamzásra hsg után 1 illetve 5 hónap várakozás -vágyakozás után kerül sor, mindkét terhességem tökéletes volt.

a jelenlegi babaprojekt azonban igencsak húzódik és emiatt aggódom.Szeretnénk már azt a harmadik kétcsíkos tesztet!:)

Az ébredési hőmérsékletemet is mérem, ovutesztet is használtam néhány ciklusban.Eddig látható volt a peteérés.Valamint mindig próbáltuk együttléteinket a termékeny napokra időzíteni. Férjem nem hord szűk alsót, és kerüljük a meleg fürdőt is.Nem szedünk gyógyszereket csak amit orvos ír fel-ez ritka. Gravida vitamint is elkezdtem szedni e hónapban.

Tudom hogy sok minden befolyásolja a teherbeesést, és nem volt eseménynélküli az idáig eltelt esztendő. A lehetséges összes betegséget elkaptam a gyermekeimtől ami az oviból érkezett.. kalici, influenza, és e hónapban egy makacs akut légcsőgyulladásom volt. 5 gyógyszermentes év után szedtem újra antibiotikumot, Cefzil-t kaptam. A hőgörbémet a gyógyszerszedés alatt nem vezettem, de nem is értékehető, mivel azóta cikkcakkos egyáltalán nem mutat normális képet.22. naptól két tizedeket esett a hőm és a 24. napra 37, 2-ről 36, 7-re..és úgy érzem ez a ciklus nem a szokásos 29 napos lesz hanem rövidebb mivel barnás váladékos volt a tisztasági betétem 5 nappal a nem várt menses előtt.

Az antibiotikumtól lehet ez a zavar?

Még egy kérdés foglalkoztat:

Melleimből még el-elcsöppen néha egy kis anyatej.Fél éve nem szoptatok már, lehetséges hogy emiatt nem sikerül teherbe esnem?

javasolt már ennyi idő után egy meddőségi kivizsgálás? vagy csak  fel kéne erősítenem a kissé legyengült szervezetemet?

köszönöm megtisztelő válaszát!

üdvözlettel: Hajni

 

 

 

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza gyermekvárás témában

Kedves Hajni!

Az emlőből történő váladékozás esetén első lépésben vérvételt javaslunk a hormonszintek feltérképezésére. Gyakran a prolaktin hormon magasabb szintjét találjuk ilyen esetekben, mely gyógyszeresen kezelhető. Amennyiben a szérum prolaktin szint normális, úgy a váladékból cytologiai vizsgálat ajánlott.

Figyelembe véve a korábbi műtét során elszenvedett egyik oldali kürteltávolítást és a sikertelen egy éves időszakot, inszeminációt javaslok (amennyiben a friss HSG erre a kürtre vonatkozóan negatív/átjárható) .


Kérdés: 2009. május 02., 09:37; Megválaszolva: 2011. szeptember 28., 13:29
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Lehet-e, hogy terhes vagyok?

Tisztelt Doktor Úr!

már 5 éve szeretnénk kisbabát. Idén februárban resecálták a ptefészkemet. műtét után a mensesem norcolut tabletta...

Hátizsák cipelése - menstruáció
Kedves Doktor Úr! Tegnapelőtt jött meg a menstruációm, egy olyan napon, ami során sajnos egész nap a várost kellett járnom egy nehéz hátizsákkal...
Nőgyógyászati lelet
Nőgyógyászati vizsgálatom után javasolták a méheltávolítást. A kérdésem tényleg indokolt-e? 2020-ban történt hasi Uh: Az epehólyag kőmentes...
Sárga folyás,pajzsmirigy vagy egyéb?
Csak barnás folyásom volt. Lehetek...
Tisztelt Doktornő! Tavaly novemberben hagytam abba a fogamzásgátló tabletta szedését, mivel babát tervezünk. Eleinte vissza állt a ciklusom a...