• Meddig tart még?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Jóestét kívánok!

        Én egy 23 éves lány vagyok, és mivel gyermeket szeretnénk a barátommal abbahagytam a fogamzásgátló tabletta szedését (6 évig szedtem folyamatosan, megszakítás nélkül). Aztán az abbahagyás után nem jött meg a menstruációm, 2 hónap múlva elmentem az orvoshoz, ő felírt nekem Proverát, amit be is szedtem a rendeltetésnek megfelelően, az meg is hozta. Aztán megint csak múlt az idő és megint nem jelentezett és ennek is már 2 hónapja. Mi a teendő ilyenkor? Gondolom terhes nem vagyok, mert semmi olyan jelet nem tapasztaltam ami arra utalna. 17 éves korom teljesen rendes menstruáciom volt, na most is meg lennék nélküle, de akkor nem tudom kiszámolni a teherbeesés legoptimálisabb napját. Kérem segítsen mit tegyek?

        Válaszát előre is köszönöm!

        Melinda

        WEBBeteg szakértő válasza a menstruáció témában

        Kedves Melinda!

        Nem írja, mikor hagyta abba a gyógyszert, és mikor szedte a Proverat, stb. Azt érdemes tudni, hogy kb. fél évbe is telik, mire ismét beáll a menses, mert a hormonok ciklusos változásának a visszaállásához idő kell. Sem peteérést, sem valószínű teherbeesési időpontos nem lehet ilyenkor megadni, hiszen nem tudjuk, hogy működik most a menses, van-e peteérés, stb.

        Ha felmerül a terhesség, akkor pedig egy tesztet érdemes csinálni.

         

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        Dr. Farkas Ágnes
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-27 20:07:45; Megválaszolva: 2011. szeptember 28., 11:09

      • Kérdések és válaszok a témakörben: