• Hüvelygyulladás vagy gomba?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        T. Doktor Úr/Nő! 18 éves lány vagyok, kb 1, 5 éve élek nemi életet.Kb 2 hónapja méhszájseb fagyasztáson voltam, és azt hittem ezzel a kezeléssel megszünnek az alábbi tüneteim:Előtte volt fehér folyásom, ezenkivül égő, fájdalmas érzést tapasztaltam a hüvelybemenetnél és környékén, vagyis tapasztalok még most is.Ez időközönként jön elő, de tamponhasználatnál is gondot okoz. Most kezdtem el foglalkozni vele és ki szeretném deriteni mi okozhtaja.Esetleg hüvelygomba lenne? Kérem mindenképpen irjon nekem kezelési módot.

        WEBBeteg szakértő válasza a hüvelygyulladás témában

        Kedves Hölgyem!

        A hüvelygomba (csakúgy, mint más hüvelyfertőzések) hüvelygyulladást okoznak, ami égő, vizskető, fájdalmas érzéssel járnak.
        Mivel nem tudjuk, hogy vajon gomba, baci, vagy egyéb kórokozó a ludas, mégis vizsgálat kellene a kezelés előtt. Viszont mindenképpen kezelést javaslok, hogy ne alakuljon ki krónikus fertőzés.
        A tampont szerintem felejtse el, ez csak ronthat a tüneteken, és késlelteti a gyógyulást is.
        Használhat tejsavas irrigáló készüléket heti 2 alkalommal, majd recept nélkül kapható Floragyt helyezzen fel estére, ami segít visszaállítani a normál flórát a hüvelyben. Mindez akkor fog segíteni, ha a fertőzést kikezelték.

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        Dr. Farkas Ágnes
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-27 19:17:17; Megválaszolva: 2011. szeptember 28., 09:59

      • Kérdések és válaszok a témakörben: