• Hüvelygomba

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jó napot kivánok!

        10 hónapja szültem, és azóta majdhogynem folyamatosan gombás hüvelyi fertőzésem van. Már nagyon sok mindennel próbálkoztam, de egy idő után visszatér. Már a férjemet is kezeltük, de most nála is van az égető, viszkető érzés. Többször voltam orvosnál, hüvelykúpot, kenőcsöt ir ki. Már kefirt is spriccoltam be magamnak. Nem hordok fehérnemüt, nem vagyok cukros. Nem tudom, hogy mit lehetne még kipróbálni, hogy mi az ami végleg segitene. Gyógyszert nem igazán merek bevenni, mert még szoptatok.

        Válaszát előre is köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a gombás hüvelyfertőzés témában

        Kedves Hölgyem!

        Sajnos vannak olyan esetek, amikor bizony csak több hetes, szájon át szedhető gyógyszerek használnak. Mivel párjának is tünetei vannak, így biztosan kezelést igényel a probléma. Szerintem hordjon fehérneműt nyugodtan, csak a lényeg, hogy pamutból készüljön, és magas hőfokon mossa.
        A másik, hogy a kefires öblögetés helyett vegyen a gyógyszertárakban kapható tejsavas öblögető készüléket a hozzá tartozó tejsav tartalmú tablettával, és heti 2x végezzen hüvelyöblítést. Az irrigáló készüléket időnként ki kell fertőtleníteni.
        Emellett ami segíthet az a Gynoflor, vagy Floragyn nevű hüvelytabletta, ami lactobacillusokat tartalmaz, és elengedhetetlen a normál flóra visszaállításához.

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-04-27 18:53:54; Megválaszolva: 2011. szeptember 28., 06:34

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés