• Herpesz és immunrendszer

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Szakértő!
        Problémám a következő: 2009. február közepén méhszájsebet fagyasztottak le nálam, ezzel párhuzamosan a fogamzásgátló tablettát is letettem. Ezt követően másfél hónap alatt kétszer voltam influenzás, melyre antibiotikumot kaptam. Április közepén voltam először együtt új barátommal és rá 1-2 napra előjött nálam a hüvelyi herpesz. A vérzésem pedig szintén, aminek még 1 hét múlva kellett volna megjönnie. Sosem volt még herpeszem, és a párom elmondása szerint neki sem. Lehetséges, hogy ő tünetmentes hordozó? Nekem pedig az előzményekben leírtak miatt túl gyenge volt az immunrendszerem, és ezért kaptam el? Most ismét antibiotikumot kaptam a kezelésére, illetve krémet. Milyen orvoshoz tudnánk elmenni, aki megvizsgálja a párom? És egyáltalán milyen vizsgálat tudná kimutatni, hogy ő fertőzött meg? Válaszait előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a herpesz témában

        Kedves Hölgyem!

        Vagy a párja fertőzte meg, vagy már korábban elkapta, és most ismételten jelentkezett, ezt már nem lehet kideríteni. Az első fertőzés általában hevesebb tünetekkel jár, mint az ismétlődés. A fertőzésre az antibiotikum nem jó, mert a fertőzést vírus okozza!
        Forduljanak bőrgyógyászhoz, aki mindkettejüket meg tudja vizsgálni majd.

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        Dr. Farkas Ágnes
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-22 21:32:56; Megválaszolva: 2011. szeptember 27., 12:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben: