• Természetes-e

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr/Nő!

        Azzal a kérdéssel fordulok Önökhöz, hogy a nővéremnek hat hetes terhesen megállapították, hogy méhen kívüli terhes, így laparoszkópiás műtéten esett át. Olvastam, hogy mik lehetnek a méhen kívüli terhesség okai (a nővérem 34 éves első gyereke lesz), igazán nem találtam köztük olyat, (korábbi méhen kívüli terhesség, cysták, gyulladások), melyre "rá lehet fogni a történteket". A műtét után öt nappal vérezni kezdett, természetes ez ilyenkor? Mennyi ideig?  Mennyi idő után lehetséges a próbálkozás, ha mihamarabb babát szeretnének? A nővérem elég vékony, így a műtéttel járó vérveszteség miatt eléggé gyenge és vasszegény is lett, milyen ételek ajánlhatóak ebben az esetben? Milyen terhességi vitamin szedését javasolja Ön, én az Elevitet ismerem, és a barátnőim is azt szedték, de a nővérem valami mást, sajnos a nevét nem tudom, csak azt, hogy sokkal többe kerül, mint az Elevit.

        válaszát előre is köszönöm

        üdvözlettel

        WEBBeteg szakértő válasza a méhen kívüli terhesség témában

        Kedves Terhes vitaminos!

        A terhesség előtt a folsav szedése javasolt, igazán más nem, de persze nem kell babavédő vitamin sem szednie terhesség alatt, egyszerű multivitamin is jó meg persze az is ha egészségesen táplálkozik. A méhen kívüli terhesség utáni babavárásról az orvost kell megkérdezni, hogy ő mit mond, mivel ő látta a szituációt. Egy pár hónapot biztosan várni kell.

        Üdvözlettel: Dr. Zsirai László nőgyógyász


        Dr. Zsirai László
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-22 22:31:26; Megválaszolva: 2011. szeptember 27., 10:02

      • Kérdések és válaszok a témakörben: