• Petevezeték átjárhatósági vizsgálat inszemináció előtt

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr! Két éve kezdtünk el próbálkozni annak érdekében, hogy gyermekünk születhessen. Volt egy vetélésem, miután megállapította a kezelőorvosom, hogy alacsony a progeszteron szintem, ezért clostilbegyt tablettát írt fel. A harmadik hónapot követően méhen kívüli terhességem és 2 cisztám volt, megműtöttek, s a bal petevezetékemet kivették. Fél év várakozást követően 10 hónapja clostilbegyt szedése mellett újból próbálkozunk, sikertelenül. Az orvosom az inszeminációt javasolta. Szeretném megkérdezni Öntől, mit javasol: az inszemináció előtt érdemes lenne megnézni, hogy a jobb petevezetékem átjárható-e? Érdemes annak tudatában belevágni egy inszeminációs kezelésbe, hogy nem tudjuk, a petevezetékem átjárható, illetve működik-e a jobb petefészkem? Szíves válaszát várva. Üdvözlettel.

        WEBBeteg szakértő válasza a inszemináció témában

        Kedves Asszonyom!

        Tekintettel az előzményekre, én is javasolnám a méhkürtök átjárhatóságának vizsgálatát az inszeminációk előtt. A HSG (hysterosalpingographia) megfelelő módszer, mely egyszerű vénás bódításban, kontrasztanyag befecskendezését követően végzett rtg módszerrel nyújt információt a megmaradt kürt állapotáról.
        Sok sikert kívánok!



        WEBBeteg szerkesztőség
        Itt kérdezhet

        Kérdés: 2009-04-23 23:02:41; Megválaszolva: 2011. szeptember 27., 09:56

      • Kérdések és válaszok a témakörben: