• Gomba?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő!

        21 éves fiatal lány vagyok,  Lindynette20 fogamzásgátlót szedek.

        Tegnap voltam nőgyógyásznál 1 hónapja tartó, tompa alhasi fájdalom és fehéres folyás miatt (mintha meg akarna jönni a menstruációm).Megvizsgált és 2 doboz Pimafucin kúpot írt fel és csináltunk méhnyakrák szűrést is, amelynek eredménye jövőhéten lesz kész.

        A betegtájékoztatóban azt olvastam, hogy Candida albicans gomba és Trichomonas vaginalis által okozott hüvelygyulladásra írják fel. Nekem az orvos csak annyit mondott, hogy van egy kis gyulladásom (akkor gondolom a gomba miatt), de azt nem, hogy melyik miatt (valamint a páromnak nem írt fel semmit, sajnos erre konkrétan nem kérdeztem rá).

        De a folyásom miatt nincs se viszkető,se égő érzésem. (Bár a folyásom a fogamzásgátló szedése- 2008 nyara- óta fennáll.)

        A kérdésem az lenne, hogy kell-e a páromnak is szedni ebben az esetben valami gyógyszert és lehetséges, hogy a fogamzásgátlótól van ez a folyásom? Ugyanis azelőtt semmi bajom nem volt...

        Válaszát előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a hüvelyfolyás témában

        Kedves Hölgyem!

         

        Azt valóban csak az orvosa tudja megmondani, hogy mit gondol a folyás okáról. Ami recept nélkül kapható, az a Candibene, vagy a Canesten kenőcs, ezt a párja is használhatja, amíg Ön is használja a kúpokat.

         

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-04-20 20:29:41; Megválaszolva: 2011. szeptember 27., 06:35

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés