Candida...

Tisztelt dokot úr/nő! Sajnos már 14 éves korom óta vannak nőgyógyászati problémáim(folyás és fertőzés)rengeteg orvosnál voltam de csak gyógyszereket és kúpokat kaptam. Most h eltelt 8 év semmit nem javultam sőt gyomor panaszaim migrénem izületi panaszaim és aranyerem is lett.Nem rég candidát állapítottak meg kaptam rá gyógyszereket és kúpot de semmi nem vátozott elkezdtem diétázni de nehezen viseltem mert nagyon rosszul voltam töle elkezdtem enni activiát normaflórt és grapefuit olajat.De semmi javulás. Most abba hagytam a fogamzásgátló szedését és használok irrigátor is.Nem tudom mit tehetnék még mert már nagyon zavar h így kell élnem.

Szeretnék kisbabát de nem tudom így bele merjek e vágni igaz mióta nem szedem a gyógyszert együtt voltam a barátommal és sokszor van hányingerem és fájnak a melleim és székrekedésem is van ez a gyógyszer elhagyása miatt van vagy terhes lehetek

Pár hete medence ct-m is volt ott találtak is valamit:ezt írták a leletemreAz os szárait összekötő syndesmosisnak megfelelően a csontok peremei feltöredeztek különálló csontdarabok láthatók melynek következtében a lágyrész mérs. kiszélesedett.Ez okozta a szexuális  fájdalmaimat és azt mondták nem tudják gyógyítani engem nagyon zavar.

Remélem tud tanácsokkal szolgálni köszönettel

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza a gombás hüvelyfertőzés témában


Kedves Hölgyem!

Ha babát szeretne, akkor próbálkozzanak, és ha nem jön meg a menses, akkor csináljon egy tesztet, hogy kiderüljön, vajon terhes-e.

Amit a gombával kapcsolatban fontosnak tartanék, de lehet már nem mondok újat a következőek:
Az irrigálás egy jó szokás lehet, ha valaki helyesen csinálja. Heti 2x nem érdemes irrigálni, hacsak nincsenek panaszok, és az irrigátor készüléket mindig alaposan ki kell tisztítani, sőt, fertőtleníteni is időközönként. A tejsavas irrigálást követően alkalmazhat Lactobaccillus tartalmú hüvelytablettákat (Gynoflor, Floragyn), hogy visszapótolja a hiányzó flórát. Ez minden egyes gyógyszeres kezelést követően is nagyon fontos, hiszen hiába kezeljük a kórokozókat, ha a normál hüvelyflóra károsodik, és azt nem állítjuk helyre.
Ha visszatérő fertőzések vannak, akkor bizony van úgy, hogy heteken át tartó kezelésre van szükség, és ebbe hüvelytabletta mellett a szájon át szedhető gyógyszerekre is szükség lehet, emellett a partner kezelése elengedhetetlen.
Sikertelen kezelések esetén hüvelyváladékból, és méhnyakváladékból is tenyésztést kell kérni, és a kimutatott kórokozót célzottan kezelni.
A diétát azért nem kell szigorúan betartani, de a joghurt, és a normaflor segíthet. Egyen kevesebb szénhidrátot, és kerülje a finomított liszttel készült pékárut is, ez egyébként is egészségesebb táplálkozást biztosít majd.
Amit sokan nem tudnak, hogy WC-re menetel előtt is kezet kell mosni, nemcsak utána, mert környezetünkben rengeteg kórokozó van, amit bizony a kezünkkel is továbbvihetünk. Széklet és vizelet után is tiszta vízzel meg kell mosni a gáttájékot, és ügyelni kell a fehérnemű rendszeres főfőprogramos mosására, hogy az is fertőtlenítve legyen. Illatosított betét, tisztasági betét tilos, és a tampont is érdemes elfelejteni. Egyszerű gyógyszertáti lemosót kellene használni, ki tudja, lehet egy folyamatos irritáció, allergia tartja fent a gyulladást.
Remélem tudtam újat mondani, a CT lelethez sajnos nem tudok hozzáfűzni semmit, de arra figyelni kell, hogy ha a terhesség lehetősége felmerül, akkor CT sem és RTG sem készülhet, mert a fejlődőben lévő terhességet károsíthatja!

Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2009. április 19., 23:39; Megválaszolva: 2011. szeptember 26., 19:53
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Nőgyógyászat
Nuvaring használata több mint 4...
Hova forduljak?
Lehetek terhes?
Mi okozhatja a panaszaimat?