Ösztrogén

Kedves Doktornö!

Úgy három hete kb. 3 napig tartó enyhe pecsételö vérzésem volt. 53 éves vagyok, 6 éve változó korban.
Nögyógyászhoz fordultam, polipot és enyhe méhszáj kifordulást talált. Megjegyzem, sohasem szültem és nem volt méhkaparásom sem. Polifibrómás méhem van, de visszahúzódóban. Egészségügyi küretre irtak elö.
Közben Ösztrogénszintet mérettem. Három nap különbséggel, két különbözö laborban a következö értékeket mérték: 4130 ng/l (normális: 300-2600), valamint 15.00 pg/ml (normális: 70.000 - 250.000). A második mérésnél progesteronszinet is mérettem, az 0.30 ng/ml (normális 0.100 - 1.000). Azért mérettem hormonszintet, mert azt olvastam, hogy a magas ösztrogénszint növeli az endometriumkarcinóma kockázatát. Mutattam a nöyógyásznak, de az nem szólt semmit. Nagyon erös höhullámaim vannak és erösen izzadok.
Közben elvégezték a küretet és az eredményt várom. Nagyon izgulok.
Méhnyakrák kizárva: PII. Mammográfia eredménye negativ.
Vérsüllyedésem: 32 mm/h (normális 1.000-10.000).

Ennyire ingadozhat az ösztrogénszint?
Mitöl lehet méhszájkifordulás?
Mitöl vannak az erös höhullámok és az izzadás? (Tudom ezzel jár a változó kor, de nálam nagyon erösek)
Mire utalnak ezek az eredmények?

Válaszát elöre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza a méhpolip témában

Kedves 53 éves ingadozó!

A méhtestrák az egyik legjobb indulatú rákféle, mert nagyon későn terjed rá más szervekre és persze tünetekkel jár, mert vérzik. Ami nem múlik el. Van egyébként hajlama is a rákra, ha valaki elhízott és kövér és cukorbeteg és magas vérnyomásos, de a vérzés a fő tünet. a másik, a méhnyálkahártya vizsgálatból ha az 8mm-nél nagyobb lehet esetleg következtetni, hogy szükséges-e méhkaparás vagy sem. Tehát az, hogy milyen az ösztrogén szintje teljesen mindegy a lényeg, vérzik-e és mekkora a méhnyálkahártyája.

Üdvözlettel: Dr. Zsirai László nőgyógyász

Dr. Zsirai László
Kérdés: 2009. április 17., 13:14; Megválaszolva: 2011. szeptember 26., 12:16
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Nőgyógyászat
Nuvaring használata több mint 4...
Hova forduljak?
Lehetek terhes?
Mi okozhatja a panaszaimat?