• Ciklushossz vs. terhesség

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő/Úr!

        29 éves nő vagyok, kb egy éve szeretnék teherbe esni - eleddig sikertelenül. Januárban a nőgyógyászom vért vett tőlem, és az eredmények szerint hormonális probléma nem merült fel. Viszont a ciklusom hossza már rendszeresen meghaladja az 50 napot. Az orvos januárban a vérvétel eredményétől függetlenül peteérlelő gyógyszert írt fel, és javasolta, hogy szedjem be. Viszont erről a gyógyszerről azt hallottam, hogy cisztaképződést idézhet elő, ezért rendszeres kontroll mellett kellene szedni, ill. nagyban elősegíti az ikerterhességet. Mindezek csak hiedelmek, és nyugodtan szedjem be a gyógyszert - mi történhet alapon, vagy menjek vissza az orvosomhoz azzal, hogy nem tartottam be a javaslatát?

        Köszönettel: Vica15

        WEBBeteg szakértő válasza a peteérés témában

        Kedves Vica!

        Az 50 nap már nagyon sok. Mivel nincs peteérés, így ezt stimulálni kell, erre való a gyógyszer, nyugodtan szedje majd. A peteérést viszont lehet követni a ciklus felénél kezdve UH-on, így tudják azt is, hogy hatásos-e a gyógyszer. Valóban előfordul, hogy nemcsak egy pete érik meg, és az ikerterhesség valószínűsége is gyakoribb emiatt de ne aggódjon, azért ez nem olyan gyakori.

         

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-04-25 16:06:23; Megválaszolva: 2011. szeptember 26., 10:56

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés