Hormonzavar és elhízás

tisztelt Doktor ur válaszát elóre is köszönöm.27éves vagyok nagyon sok orvosnál jártam már mire kiderült hogy magas a tesztoszteron szintem.nagyon elhíztam volt egy év hogy nem volt menzesem az anyagcserém a nullával egyenlő azt is mondták hogy policisztás petefészkem van.leginkább fogamzásgátlót szedettek velem de a probléma ezzel nem oldódott meg.kérem segítsenek

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza magas tesztoszteronszint témában

Kedves PCO-s!

Írok magának, és gyógyulást kívánok.

A PCO (policystás ovarium)


A probléma gyökere a legújabb kutatások szerint sokkal mélyebb. Ugyanis észrevették, hogy a klasszikus PCO-ban szenvedő lányok kövérebbek az átlagnál és általában magas vérnyomásuk is van. Amennyiben ezek nincsenek, akkor viszont a későbbiekben hajlamosak cukorbetegségre, elhízásra és magas vérnyomásra. A felnőtt korban kialakuló cukorbetegség a metabolikus szindróma tünetei ugyanazok: magas vérnyomás, cukorbetegség, elhízás. Mivel a PCO is ezzel jár együtt, ezért az a feltételezés, hogy a PCO és a metabolikus szindróma ugyanazon hajlam talaján alakul ki. Mivel az elhízás van mindkét betegség mögött ezért a testsúlycsökkentés a gyógyuláshoz rendkívül fontos.








A PCO tehát tulajdonképpen nem súlyos betegség, de sok problémát és kellemetlenséget tud okozni a nőknek, nem beszélve a gyermekáldás nehezítettségéről, ami még az orvosoknak is sok fejtörést a párnak pedig nagy keserűsséget eredményezhet.Üdvözlettel: Dr. Zsirai László nőgyógyász

Dr. Zsirai László
A kérdésre a Fókuszban a Nő! orvos szakértője válaszolt.
Kérdés: 2009. április 25., 00:53; Megválaszolva: 2009. április 25., 00:53
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Nemi herpesz
Missed ab műtét után peteérés
Nőgyógyászati Uh lelet
Menstruáció előtti verzes