• Antibiotikum, fogamzásgátló

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr/ Doktornő!

        Szeretnék tanácsot kérni Önöktől. Egy hónappal ezelőtt Sumetrolimot szedtem 5 napig, de még azelőtt elfogyott, hogy elkezdtem volna a fogamzásgátló (Lindynette 20) következő adagját beszedni. Mégis jelentkezett közti vérzés kb a 12. naptól, és a következő menstruációmig el is tartott (igaz, elég stresszes volt az az időszak akkoriban). Közben megint antibiotikumot kellett szednem, Aktil Duo-t egy hétig, de ennek a szedése is előbb véget ért mint ahogy a következő adag fogamzásgátlót el kezdtem volna szedni. A kezelés alatt hasmenésem is volt, és a menstruációm is sokkal hevesebb volt, mint máskor, amióta szedek fogamzásgátlót (9 hónapja). Azt szeretném kérdezni, hogy meddig kell kiegészítő védekezést alkalmaznom ebben a hónapban?
        Segítségét köszönöm!

        Üdvözlettel,
        Lívia

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátló témában

        Kedves Lívia!

        Nem írja pontosan, hogy mikor szedte az antibiotikumot, de így is azt javaslom, hogy 2 hétig alkalmazzon kiegészítő védekezés, mert több jel utal arra, hogy csökkent a tabletta hatása, így lesz a legbiztonságosabb.

         

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        Dr. Farkas Ágnes
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-15 00:34:04; Megválaszolva: 2011. szeptember 26., 09:58

      • Kérdések és válaszok a témakörben: