• Gyermekvállalás, teherbe esés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktor Úr, kérdésem az volna Önhöz, ha nem zavarom, hogy ha az ovulációm ápr 4én volt, és párommal együttlétünk ez előtti napon ill ezt követő napon volt, s tegnap óta (ápr 9-10) barnás folyásom van(enyhe) illetve közepesen erős görcsök leginkább a bal petefészek ill a méh környékén, az jelezhet esetleg terhességet? Nagyon örülnék neki, de gondolom még koraika volnának a tünetek. a másik kérdésem az volna, hogy ha lézeres konizáció utáni szövettani eredményem CIN I lett és a méhnyak hámsejtjeinek kóros elváltozása a nőgyógyászom szerint azóta is fennáll(Leukoplakia cervicis uteri) akkor ez gátolhat a babavállalásban, vagy lehet hogy most emiatt görcsölök így és ennek tudható be a barnás folyás? Válaszát és figyelmét előre is köszönöm üdvözlettel, egy gyermeket nagyon vállalni szerető 23 éves lány

        WEBBeteg szakértő válasza a méhnyak seb témában

        Kedves 23 éves!

        A kóros méhnyak elváltozás általában nem szokott gondot okozni, hacsak nincs gyulladás a háttérben mert akkor bizony lehet, hogy a méhnyak fokozott gyulladása nem engedi, hogy terhes legyen. Ezt látni kellene, hogyan néz ki a méhszája, akkor lehetne erről véleményt mondani.
        A másik, a vérzés nem tudom miért volt, de elvileg minden nő életében előfordulhat, hogy enyhe hormonzavara alakul ki. Tehát amennyiben ez a barnás vérzés a következő hónapokban nem ismétlődik, akkor nem kell szerintem aggódnia, ha ismétlődik, akkor mindenképpen kérjen kezelést a nőgyógyászától.

        Üdvözlettel: Dr. Zsirai László nőgyógyász


        Dr. Zsirai László
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-12 10:56:11; Megválaszolva: 2011. szeptember 26., 09:09

      • Kérdések és válaszok a témakörben: