• PCO-szindróma

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztel Doktor Ur/No!

        Nagyon koszonom, hogy válaszolt a kérdésemre. Amit irtam onnek legutobb nem volt egyértelmu, mivel Franciaországban mutottek (itt élek a férjemmel), és nem teljessen értette a férjem, amit mondott az orvos. Tegnapelott bementunk a megbeszélt idopontra az orvoshoz, és a férjém meg kérte hogy magyarázza el mégegyszer. Végul kiderult, hogy a férjem félre értett valamit. A lényeg az hogy meg mutottek. A probléma az, hogy a két petevezetékem eltéro egymástol. Az egyik normál méretu, és az elején van elzárodva, a másik meg tul vastag (nagy), és a végében van elzárodva (amit sikeressen megmutott). Javasolta a lombik bébi programot, de mi nem egyeztunk bele, mert természetes uton szeretnénk gyereket, és mondta hogy ot honapig még probálkozzunk, de szerinte nem fog sikerulni. A PCO szindromát Szegeden állapitották meg, de most ilyenrol nem volt szo (amikor az orvossal beszéltunk, Franciaországban). Az lenne a kérdésem, hogy most a PCO-val ossze fugg a petevezték elzárodás is? Mert most nem igazán vagyok tisztába a dolgokkal. Vagy már két fajta betegséget állapitottak meg? és most legutobb még a torkomat is megvizsgálta, és azt mondta hogy nem normális ahogy kidudorodik a nyakam (elol). A másik problémám az, hogy már másodszor menstruálok ugy, hogy hét napig tart, és egy nap szunet, és megint vérzek, de enyhén. Ez az utolso vérzés még kb négy napig tart, és elmullik. Ez is a PCO-tol van?

        Mihamarabb várom válaszát.

        Udvozlettel: Gy. K.

        WEBBeteg szakértő válasza a PCO témában

        Kedves Gy.K.!
        A műtéttel kapcsolatban azért felvetődik az a kérdés, hogy a "végpontján" lezárt és megműtött petevezetőt ellenőrizték-e műtét alatt, hogy átjárhatóvá vált-e, mert amennyiben átjárható, úgy spontán terhesség is elképzelhető. Mindenesetre ellenőrizni kell, hogy van-e egyáltalán petesejt érés (különös tekintettel az átjárhatóvá tett méhkürt oldali petefészekben), mert ha nem, úgy stimulációs kezelést kell alkalmazni.
        A petevezeték elzáródása és a PCOS között nincs összefüggés, a méhkürt elzáródását leggyakrabban korábban zajlott kismedencei gyulladások okozzák, melyek gyakran tünet nélkül is zajlanak.
        A rendellenes vérzés oka lehet a PCOS és a következményes ovulációs zavar, de a stressz számlájára is írható.
        A további kivizsgálást, kezelést illetőleg konzultáljon meddőségi szakemberrel!


        WEBBeteg Szerkesztőség
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-10 16:14:20; Megválaszolva: 2011. szeptember 26., 08:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben: