• Ultrahang3

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő!

        Az ulrtahanggal a petefészkemet, méhemet vizsgálták, mert egy hüvelyi fertőzést (gombát és gyulladást) diagnosztizáltak nálam. Mivel még most voltam először nőgyógyásznál ezért vizsgált meg ultrahanggal is hogy minden rendben van e odabent is. Csak nem szóltam neki hogy 7. héttel ezelőtt volt egy balesetünk a barátommal (gumiszakadás), és ezért érdekelt volna hogy ha terhes lennék azt már biztosra meg tudta e volna állapítani. (7. héttel az együttlét után). Bár azóta 3* menstruáltam, és a tesztjeim is negatívak lettek(3-mat csináltam, az elsőt korán nagyon a másodikat 15 nappal az együttlét után, a harmadikat pedig 30 nappal utána), én az UH-ra hagyatkoztam hogy az majd biztos megnyugtat mégjobban. Most meg fáj a mellem, és az alhasam is szurkál. Nem olyan régen fejeztem be a gyógyszeres kezelést a gombámra. 6 db hüvelytablettát kaptam, és szurkál a hasam (lehet hogy a kezeléstől? ). Ezért gondolkozom hogy mégis csak baj lenne. Visszafogok menni az orvoshoz hogy megvizsgáljon a hasfájás miatt. Köszönöm az eddigi válaszokat is és ezt is...Tisztelettel: Egy 20 éves lány, Eszter

        WEBBeteg szakértő válasza a ultrahang vizsgálat témában

        Kedves Eszter!

        Így már értem. :)

        Mivel ez egy nőgyógyászati UH volt, így látták volna, ha van bármilyen eltérés, ne aggódjon. Azt azonban nem értem, hogy volt 3x menses a 7 hét alatt, ez kissé gyakorinak tűnik. De a terhességet már kimutatta volna a terhességi teszt is.

        Az alhasi fájdalom oka lehet a fertőzés, ha még nem gyógyult meg teljesen, bizony egy kontrollvizsgálatra érdemes elmenni, és akkor meglátják, lesz-e szükség kiegészítő kezelésre. A mellek érzékenysége normál menses alatt is kialakulhat, ezt nem kell terhességi jelként értelmezni.

         

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-04-08 11:23:44; Megválaszolva: 2011. szeptember 23., 13:17

      • Kérdések és válaszok a témakörben: