• Fogamzásgátló

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Dr.-Nő vagy Dr.-Úr!

        Tanácstalan vagyok, ugyanis legutóbb 10 napig menstruáltam, voltam is ezügyben nőgyógyásznál (nem talált semmi rendellenességet), mindemellett irattam fel fogamzásgátlót, ez lesz az első alkalom hogy szedni fogok ilyen jellegű gyógyszert. Azonban két hét múlva ismét megjött, reggel vér majd pár órára rá már csak barnázás. A kérdésem az lenne, hogy ugye a menstruáció első napján kell elkezdeni a fogamzásgátló szedését. Nem tudom hogy ma bevegyem e vagy pedig várjak vele és esetleg pár nap múlva vegyem e be, ha továbbra is fennáll a vérzés (egyáltalán ez lehetséges)!? És ha így teszek mikortól véd a gyógyszer?

         

        Köszönöm a segítségét!

        üdvözlettel

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátló témában

        Kedves Kérdező!

        Abban az esetben ha csak minimális, pecsételő vérzése van, akkor várja meg a következő rendes vérzés első napját. Leginkább középidős vérzésnek tűnik a panasza, éppen ezért célszerű megvárni a rendes vérzés jelentkezését. Így egy hét után már teljes lesz a védettség.

        Üdvözlettel: Dr. Csóka Miklós


        Dr. Csóka Miklós
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-09 13:56:47; Megválaszolva: 2011. szeptember 23., 13:16

      • Kérdések és válaszok a témakörben: