• Rendben

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        jónpot.Kérem világositson fel hogy-mit mondjak a kezelő orvosom nak.Ha ö nem mondja hogy cisztám lennne akor mondjam én azt hogy , hogy irtam magának és öntöl kaptam választ.Egyáltalán nincs semmijen panaszom a test sulyomis normális az-az 40 kg vagyok ami 3 hónap alat nem változot.Egyáltalán semmijen panaszom nincs-csak annyi hogy 3 hónapja késik a menstruációm.És a gyógyszertől nem jött meg a menses.Amit az orvosom mondta hogy 5 nap alatt meg kell hogy jöjön.Vagy lehet hogy gyenge a gyogyszer??

        Kérem Segitsen engem Felvilágositani.Nagyon szépen köszönöm.Üdv:Lorenssza

        WEBBeteg szakértő válasza a menstruáció témában

        Kedves Lorenssza!

        Sajnos nem fog sokat segíteni, ha internetes orvos válaszol rovatra hivatkozik, mert ebben a műfajban sok orvos nem hisz.

        Amit viszont javasolni tudok, hogy mielőtt vizsgálatra megy, írja össze a kérdéseit, és ne haggya magát, kérdezzen. Mindenképpen kérdezze meg, hogy mi baja van, és az mit jelent, mire kell figyelni, hogy lehet kezelni, és mire számíthat a teherbeesés terén. Írja fel a gyógyszerek nevét is, azt is, hogy mennyit szed, így Ön is könnyebben nyomon tudja majd követni, ha változás van. Írja fel a pontos időpontjait a mensesnek (ha lehet, vezessen mensesnaptárt), ennek szoktak örülni az orvosok is, mert könnyen lehet követni a ciklust.

        Most leírom, hogy mit jelent pontosan az elváltozás, amit az UH-on leírtak, Önnek nem kell értenie ezeket, hiszen orvosi nyelven íródtak.

        A "PCO-s jellegű ovarium" azt jelenti, hogy a petefészkeken több apró ciszta van. (A ciszta egy folyadékkal telt tömlő.) Ilyenkor a hormonrendszer nem működik megfelelően, és a petesejt nem tud kiszabadulni, így persze nem lesz megtermékenyülés sem. Megfelelő gyógyszerrel meghozzák a mensest, majd egy másikkal lehet a peteérést serkenteni. Ilyenkor a ciklus kb. 12. napjától lehet számítani arra, hogy sikerül a baba, és kétnaponta javasolt az együttlét. Sokszor UH-al is nyomon lehet követni azt, hogy van-e peteérés, így lehet tudni, mikor a legjobb a helyzet. A ciklusokat mindig a vérzés 1. napjától számítjuk, akkor is, ha gyógyszer hatására jött meg a vérzés.

        Tehát most nem jött meg a menses, hát menjen vissza az orvoshoz, és mondja meg, hogy még mindig nincs vérzése, de babát szeretne már régóta, mit lehet tenni? És milyen gyógyszer kell ahhoz, hogy ezzekel a cisztákkal sikerüljön teherbe esni? Ha nem érti esetleg a választ, hát kérdezzen bátran, és akkor az orvosa is látni fogja, hogy érdekli Önt a betegség, és az is, hogy mit lehet tenni.

        Sok sikert! Ha kérdés merülne fel, írjon nyugodtan, ha nem ért valamit, kérdezzen bátran. Itt is, és az orvosánál is.

         

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-04-06 15:00:35; Megválaszolva: 2011. szeptember 23., 11:39

      • Kérdések és válaszok a témakörben: