• Normális ez a hüvelyi folyás?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! Lassan 9 hónapja vagyok együtt a barátommal, és ha nem is minden hónapban de két havonta, van valami nőgyógyászati problámám. A kérdésem az lenne, hogy egy-két napja fehér, darabos vizes jellegű folyásom van. Nekem, ez különösebben nem okoz problémát, de ez egészséges???És milyen a normális hüvelyfolyás?  A menstruációmnak másfél hét múlva kell megjönnie.Ez befolyásolhatja a folyás jellegét? Nem olyan régen, elkezdtem használni, egy intim mosakodó gélt is, hogy a problémákat megelőzzem. Végül is a problémák a fogamzásgátló gyógyszer szedése óta van, lehet abba kellene hagynom? Válaszát előre is köszönöm!!! Aliz

        WEBBeteg szakértő válasza a hüvelygomba témában

        Kedves Aliz!

        A leírás alapján gombás fertőzése van, ez nem mindig okoz panaszokat. Nem írja, hogy orvosnál járt-e a gyakori panaszokkal, de itt az idő, el kellene menni bizony. Nem jó, ha minden második hónapban panasz van, és nincs megfelelően kezelve, így nem csoda, ha mindig visszatér.

        A hüvelyváladékot valóban megváltoztatja a ciklus alatti hormonhatás, de nem ennyire. Normálisan színtelen, vagy fehéres, és nem olyan mennyiségű, hogy ez folyamatosan nyomot hagy a bugyin (ez csak nagyon ritka). A ciklus közepén bővebb lehet a váladékozás, hiszen peteérés körül a szervezet is erre készül.

        Egy vizsgálattal könnyen kideríthető, mi okozza a panaszokat és a megfelelő kezeléssel ez gyógyítható. Ami nagyon fontos, hogy a párjának is kérjen kezelést mindenképpen.

         

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-04-06 13:49:37; Megválaszolva: 2011. szeptember 23., 11:23

      • Kérdések és válaszok a témakörben: