• P3+HPV16=műtét?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Doktorúr! A kérdésem az lenne, hogy nélkülözhetetlen e a műtét az alábbi paraméterek esetében: -28 éves nő vagyok,még nem szültem,de 2-3 éven belül szeretnék -rendszeresen járok rákszűrésre,mindig P2 volt az eredményem -idén január 27-én, valamint március 19-én ismételten levették a cytologiát,mind a kettő P3 lett, valamint elvégeztek egy HPV vizsgálatot,melynek 16 high-risk lett az eredménye. Nagyon félek a műtéttől, ha mégis muszáj lenne, az mennyiben befolyásolná a gyermekvállalási esélyünket, s az egészséges magzat kihordását, valamint világra hozását? Előre is köszönöm megtisztelő válaszát! Tisztelettel: Dr.Fehér E.

        WEBBeteg szakértő válasza a hüvelygyulladás témában

        Kedves Fehér E.!

        Amennyiben a méhszáj állapota olyan és az orvos úgy látja akkor meg kell csinálni a műtétet. Mivel ez általában kis beavatkozás, ezért természetesen a későbbi gyermekvállalást nem befolyásolja. Tehát szerintem emiatt nem kell aggódnia, biztosan lehet terhes és szülhet gyermeket.

        Üdvözlettel: Dr. Zsirai László


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-04-07 09:44:36; Megválaszolva: 2011. szeptember 23., 11:06

      • Kérdések és válaszok a témakörben: