Tiszta?

Jónapot  Dr.Nő

Leirom önek mégetszer hogy emlékezen rám hogy kivagyok és hogy miről van szó.

BV: kp.tág vagina.Tömött portio folytatásban rendes nagy uterus afv-ban.jobb oldalt dionyi tömött resisencia. (UH-Hang: R.nagy uterus Endom: 5mm  Mindkét oldalon PCO-s jelegü ovariumok.)

 

Megkaptam az elözö válaszát. Az orvosnál panaszaim nincsenek.És az orvosom egyáltalán nem monta nekem hogy a petefészken tiszta lenne.UH-ngon se montak nekem semmit-csak annyit mondot a hölgy hogy terhesség nincsen..De a felirt gyógyszert rendesen szedem -és nem jött meg töle a menstrucióm. Mégis ha tiszta lenne a baj, akor gyógyszeral lehet rajta segiteni vagy tán mütétel? Ha tisztám van és eltávolitják, akor lehet Babám? Csak azért kérdezem mert már 1 éve várok a babára és nem jött még össze.Egyenlöre ennyit irok önnek ha mégi problémám lenne akor irok magának.Válaszát elöreis kösszönöm.Üdvözlettel: Lorenssza

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg Szakértő válasza petefészek ciszta témában

Kedves Lorenssza!

Nem tiszta, hanem ciszta az, ami a petefészken van.

Mivel egy éve próbálkoznak már a teherbeeséssel, ezért kapott gyógyszert. A sok ciszta olyat csinál, hogy nem lesz peteérése, így nem sikerül teherbe esnie. Tehát ez volt a panasza. Ezt az orvosnak is feltétlenül mondani kell, ha véletlenül nem mondta. A gyógyszert valószínűleg azért kapta, hogy legyen peteérése, és így teherbe eshessen. A sok ciszta hormonális problémával jár együtt, nem tudom, Önnek voltak-e olyan panaszai, mint a fokozott szőrnövekedés, gyakori pattanások, esetleg túlsúlyos-e?

Ha van egy kis súlyfelesleg, akkor diétázzon, és mozogjon többet, ez sokat segít. Emellet ha nem jön meg a menses, akkor ismételt kontroll kell majd.

Ha nem lesz peteérés, akkor egyéb peteérést serkentő gyógyszerre is szükség lesz majd. Érdemes lenne egy meddőségi ambulanciára is elmenni.

Írjon nyugodtan, ha további kérdése van.

Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2009. április 06., 11:33; Megválaszolva: 2009. április 06., 11:33
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Szűzhártya
Alacsony SHBG - teherbeesés
Nőgyógyászati probléma
Szűrővizsgálat eredménye
Terhesség és Citologia HSIL, HPV 45