• méhszájseb

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktor Úr/Nő! Rákszűrésen p3 lett az eredményem. Méhszáj sebet állapított meg az orvos, pedig még nem szültem. Eddig úgy tudtam, hogy méhszáj sebe csak annak lehet, aki már szült. Szeretnék bővebben tudni ezekről. Köszönettel: Kovácsné

        WEBBeteg szakértő válasza a méhszájseb témában

        Kedves Kovácsné!

        A méhszájseb alatt leggyakrabban a cervicalisatio-t értik az orvosok. Ez azt jelenti, hogy a méhnyak belső részén lévő sejtek kikúsznak a méhszáj felszínére, és látni lehet. Ez független attól, hogy valaki szült-e már, vagy sem, és nem jelent kóros elvátlozást, ha nem jár panaszokkal, pl. bővebb hüvelyi folyás, gyakori fetőzések, stb. Külön emiatt semmi teendő nincs, a rákszűrést kell majd megismételni.

         

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        Dr. Farkas Ágnes
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-06 10:54:59; Megválaszolva: 2011. szeptember 23., 10:31

      • Kérdések és válaszok a témakörben: