• Teherbeesés esélye

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Köszönöm gyors válaszát Doktor Nő!  

        Ismét a bal oldalon műtött petevezeték műtött vagyok. A petevezetékemből igen kivágtak egy darabot sajnos,   mert már annyira be volt ágyazódva és annyira fennt volt a petefészeknél, ez teljesen biztos, tehát tényleg csak a jobb oldaliból tudok petéket használni a teherbeeséshez. A menstruációm a nekem megszokott időben van 29. napra érkezik pontosan, most is. Tehát nem esett más napra, nem úgy mint a méhen kívüli terhesség esetén. Láthatóan csökken a vérzésem, nem olyan sötét mint szokott lenni, élénk vörös színű most.Én is arra gyanakszom, lehet hogy vetélek...bár semmi fájdalmam, görcsöm nincs.

        Köszönöm válaszát.

        WEBBeteg szakértő válasza a menstruáció témában

        Kedves Hölgyem!

        Ha megnyugtatóan csökken a menses, akkor nincs oka aggodalomra, nem kell külön emiatt orvoshoz mennie. Ha nagyon gyanús, hogy vetélésről van szó, akkor elmehet egy vizsgálatra, bár pontosan érkezett a menses, ennek nincs nagy valószínűsége így.

        Akkor a petevezető is egyértelműen el lett távolítva. Ami azt jelenti, hogy ezen az oldalon történő peteérés esetén nem esehet teherbe, de azért ott van a másik oldali petevezető is! Onnan is terhes lehet.

        Ha mégse sikerül a terhesség egy éven belül (vagy, ha a menses rendszertelenné válik, akkor hamarabb is) érdemes kivzsgálást indítani.

        Remélem szépen lecsökken a menes is.

         

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        Dr. Farkas Ágnes
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-03 16:16:56; Megválaszolva: 2011. szeptember 23., 08:58

      • Kérdések és válaszok a témakörben: