• Teherbeesési esélyek

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr!

        Azért írok, mert esetem sajnos nem tipikus, ezért kérném véleményét, hozzászólását. 34 éves nő vagyok párkapcsolatban és babavárásban vagyunk a párommal.Tavaly januárban volt egy 7 hetes terhességem, ami elhalt és műteni kellett vele. Majd aug.-ban egy újabb terhességem, de sajnos az már méhen kívüli volt a bal petevezetőmben, azzal is műteni kellett laporoszkóppal, és a bal oldali petevezetékemet el kellett vágni .Idén januártól próbálkozunk újra a párommal, minden héten jelentkeznek a tünetek : mellfeszülés, fájdalom, puffadás...és nem leszek terhes. A menstruásióm az utóbbi műtét óta időben helyén van, csak mennyiségében változó.Ez biztosan az egyoldalúvá válásomnak tudható be, de nem tudom. Ma ismét megjött, bár már nagyon reméltük a tünetek alapján, hogy nem lesz. Szó szerint ömlik belőlem a vér és óriási vérdarabok távoznak...Kissé megijedtem, de nem fáj semmim.Kérdezném, hogy ez normális-e, ill. az előzmények alpján mennyi az esélyem a természetes úton történő teherbeesésre? Tudom sajnos az újabb méhenkívüli terhességnek nagy az esélye.

        Előre is köszönöm válaszát.

        WEBBeteg szakértő válasza a menstruáció témában

        Kedves Hölgyem!

        Az semmiképpen sem jó, ha ömlik a vér, és nagy véralvadékok is távoznak. Mielőbb keressen fel egy nőgyógyászatot. Lehet, hogy péntek van, de ha ennyire sok a vérzés, akkor az veszélyes is lehet, inkább menjen el feleslegesen egy vizsgálatra.

        Bár nem írja, vajon mikor volt az utolsó menses, késett-e a vérzés, de mindenesetre ilyenkor több ok is szóba jöhet. Lehet, hogy a hormonrendszere nem működik megfelelően, de lehet az is, hogy vetélés zajlik, ha késő menses volt.

        Amit még fontos tudnia, hogy nem mindegy, hogy a petevezetőt eltávolították, vagy "csak" egy metszéssel kiszívták a terhességet belőle, mert ilyenkor visszaállhat a petevezető funkciója. Így nem is biztos, hogy "féloldali" lett. A másik, hogy a peteérést ez nem befolyásolja, ilyen szempontból nem "féloldali". Ezért érdemes tisztázni, hogy milyen műtét történt.

        Tehát még ma menjen el egy nőgyógyászhoz, hogy pontosan tisztában legyen azzal, hogy normális-e a vérzés mennyisége, és van-e teendő.

         

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-04-03 15:46:57; Megválaszolva: 2011. szeptember 23., 08:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben: