• PCOS... 4.

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! Köszönöm eddigi kérdéseimre adott gyors válaszait. Nagyon jó, ha van valaki, aki az orvostól való távozás után felmerülő kérdésekben is segíteni tud. Kérdezném még, hogy 35 napos ciklusnál is látszanak már a peteérés jelei a 14. napon? (stimuláció nélkül) Mert tőlem nem kérdezték, hány napos, csak visszarendeltek a 14. napra. Ez ugyan már nem sokat számít, de azért szeretném tudni. Másik pedig, hogy sok helyen olvastam a pco metmorfinos kezeléséről. Milyen esetekben szokták ezt alkalmazni? Csak azoknál, akiknél kimutatott IR van, és a sima stimuláció nem segít? Köszönöm szépen! Sz. Anikó

        WEBBeteg szakértő válasza a PCO témában

        Kedves Anikó!

        Mivel nem tudhatjuk, van-e peteérés, és ha van, akkor mikor van, így érdemes "ragaszkodni" egy átlagos értékhez, így "nem maradunk le", ezért kell mennie Önnek is félidőben. Egyébként ha van "kiválasztódott pete", akkor a növekedéséből ez látszódni fog, akkor is, ha még nincs kész a pete kiszabadulására.

        A Metformin bizony az inzulinrezisztenicia eseteiben segíthet, de ilyenkor is elsősorban az életmódváltással kell kezdeni. A rendszeres tesmozgás, ha van túlsúly annak leadása sokszor segít a ciklus rendeződésében. Ha erről még nem beszéltek, és esetleg van túlsúlya, akkor figyeljen oda a táplálkozásra, és egy kellemes testedzést is beépíthet a mindennapjaiba.

        Bátran írjon nekünk, ha kérdés merül fel, de aztán akkor is írjon, ha sikerül a terhesség!:)

         

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        Dr. Farkas Ágnes
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-03 11:55:07; Megválaszolva: 2011. szeptember 23., 08:42

      • Kérdések és válaszok a témakörben: