• Görögszénamag tea

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr/nö azt szeretném kérdezni hogy a görögszénmag tea okozhat e valami problémát ha akkor fogyasszuk mikor nem vagyunk kismamák mert ugy tudom legföképp tejszaporitó tulajdonsága miatt isszák az emberek.én is ittam belöle és pár napja furcsa feszülést érzek a mellemben azt is olvastam hogy mellnövelö hatása van talán ezért feszülnek a melleim?köszönöm válaszát. D.

        WEBBeteg szakértő válasza a görögszénamag témában

        Kedves Hölgyem!

        A görögszénát (bár Magyaroszágon kevésbé elterjedt) sokan használják, de nem a mellek növelésére. A kismamáknak valóban segítheti a tejelválasztást, de Önnek emiatt nem fog nőni a melle, mert nem szoptat, ne aggódjon.

        Sok oldalon olvashat erről a növényről, elsősorban a vércukorszintre és a koleszterinszintre való kedvező hatása miatt kutatják. Emellett érdemes megemlíteni, hogy az állatgyógyászatban pl. használják, és sok helyen fűszerként is alkalmazzák, pl. a curry majdnem mindig tartalmaz görögszénát.

         

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-04-03 10:02:16; Megválaszolva: 2011. szeptember 23., 06:33

      • Kérdések és válaszok a témakörben: