• Baba vagy menzesz lesz?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő!

        Ma vagyok a ciklusom 33. napján (30 napra pontosan meg szokott jönni). Mérem a hőmet, még fenn van (37,1) , és eddig nem jött meg a menstruációm. Teszteltem ma reggel sajnos negatív lett. Érezni nem érzek semmit (pedig ilyenkor már szoktam mellfeszülés, idegesség, hőhullám). Miért nem jön meg? Lehet mégiscsak baba?

        A görbém alapján volt peteérésem? Mikor?
        Kicsit csalódott vagyok, mert már egy éve próbálkozunk a férjemmel egy kisbabát összehozni.

        Legyen kedves nézze meg a görbém:

        http://www.ciklus.hu/images/diagramok/1436b64aaf71b8c9e880744b495 2420d_090301_090402_1238630400_.png

        Válaszát előre is köszönöm! Szép napot kívánva, üdvözlettel: Niki

        WEBBeteg szakértő válasza a menstruáció témában

        Kedves Niki!

        Sajnos a hőgörbe nem tökéletes módszer a peteérés pontos időpontjának a megállapításához. Valóban lehet, hogy a 18. napon volt peteérése. És lehet azóta már megjött a mensese is. Ilyenkor egyébként egy hét múlva érdemes egy újabb terhességi tesztet csinálni, hogy bizonyos legyen az eredmény.

        A hőmérést érdemes kiegészíteni a gyógyszertárakban kapható LH teszttel, hátha így bizonyosabb lenne az eredmény. Biztosan persze csak az UH-on látható, hogy lesz-e és volt-e peteérés.

        Mindemellett azt javaslom, hogy egy éves sikertelen próbálkozás után már egy meddőségi szakrendelésre kellene elmenni, hogy a megfelelő vizsgálatok megtörténjenek. Lehet, hogy csak egy peteérést elősegítő kezelésre van szüksége, de lehet, hogy ennél bonyolultabb az ok. Mielőbbi sikert kívánok!

         

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-04-12 11:24:42; Megválaszolva: 2011. szeptember 22., 15:54

      • Kérdések és válaszok a témakörben: