• PCOS vagy nem?3.

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Előző két kérdésemmel kapcsolatosan kérdeznék újra. Tegnap megvolt a középidős UH, még mindig policisztás jellegű petefészkek, peteérés nincs. Az orvos azt mondta, hogy PCO szindróma. Kérdésem, hogy Ön szerint is máris ki lehet ezt jelenti, egyéb tünetek hiányában és hormonvizsgálatok nélkül? Clostilbegyt nevű gyógyszert kaptam, a peteérés elősegítésére. A betegtájékoztató és más források is azt írják, hogy kis adaggal, max 50 mg kell kezdeni, nekem 2*1-et írtak, 5 napon át, ez 100 mg/nap. Nem sok ez? Ha beszedtem, utána rögtön menjek UH-ra, vagy csak a 14.nap környékén? A gyógyszer szedése előtt ilyenkor nem szoktak hormonvizsgálatot csinálni? Előre is köszönöm!!! Sz. Anikó

        WEBBeteg szakértő válasza a PCOS témában

        Kedves Anikó!

        Az UH-on tehát nem változott a helyzet, ez azt jelenti, hogy a PCOS-nak egy enyhébb fokozata áll fenn Önnél. Ilyenkor, mint ahogy korábban is említettem, stimulációs kezelésre van szükség, ezért kapja most a Clostilbegytet. Szerintem ne féljen tőle, orvosa megnyugtatóan járt el, ellenőrizte ismételten UH-al, és, mivel a kép nem változott, megkezdte a kezelést. Ilyenkor nem szükséges külön hormonvizsgálatot csinálni, annak az eredménye most nem sokat változtatna a kezelésen, hiszen a peteérést nem látják, ezt stimulálni kell.
        Orvosával érdemes lenne egyeztetnie, hogy melyik napon találkoznak majd, általában a 12. naptól kezdve másnaponta ellenőrzik UH-on, hogy mikor van peteérés, ezt follikulometriának nevezzük, a leleten is lehet, hogy pont ezt a kifejezést találja meg. Ha bizonytalan az időpontban, kérdezze meg orvosát.
        További kérdéseivel nyugodtan írjon újra!

         

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-04-01 10:56:16; Megválaszolva: 2011. szeptember 22., 13:12

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés