• Állkapocs környéki daganat

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        TISZTELT DOKTOR NŐ, ÚR,

        EZELŐTT KB 3 ÉVVEL AZ ÁLLKAPCSOMNÁL KELETKEZETT EGY DIÓNYI DAGANAT, AMI A MENSTRUÁCIÓ VÉGEZTÉVEL BORSÓNYIRA LAPPADT VISSZA. A SZÁJSEBÉSZETEN AZT MONDTÁK, HOGY NE FOGLALKOZZAM VELE MERT HA ROSSZ INDULATÚ LENNE AKKOR NEM LAPPADNA. MINDEN MENSZESZNÉL BEKÉKÜLT S MEGDAGADT. MOST OTT TARTOK, HOGY EGY ÉVVEL EZELŐTT EME MELLETT EGY MÁSIK IS MEGJELENT, UGYAN ÍGY VISELKEDVE, S KB. 2 HETE EGYIK REGGEL EGY TOJÁNYI ÚJ DAGANAT JELENT MEG MELLETÜK. ULTRAHANG MELLETT CYTOLÓGIAI VIZSGÁLATON VETTEM RÉSZT AMI EREDMÉNYEKÉNT AZT ÍRTÁK, HOGY FIZIKÁLIS BEHATÁS ÉRTDE A HAEMANGOMIA ESÉLYE SINCS KIZÁRVA. AZÉRT KÉK S AZT MONDTÁK, HOGY MAJD ELMÚLIK. DE EGYRE ELTORZÓDIK AZ ARCOM, S MÁR 3 ÉVE KEZDŐDÖTT, MI LESZ HA TOVÁBBI DAGANATOK JÖNNEK KI? MIT TEGYEK? KÖSZÖNÖM ELŐRE IS VÁLASZÁT: GÍZON-PITI ZSUZSANNA

        WEBBeteg szakértő válasza a duzzanat témában

        Kedves Zsuzsanna!

        Mivel a panaszok egyértelműen összefüggenek a mensessel, ezért érdemes lenne először nőgyógyászatra elmenni, mert igen ritkán, de a női nemi szervektől távol eső helyen is előfordulhat endometriosis, ami egy műthető, és gyógyszeresen kezelhető betegség. Ha a nőgyógyászaton is valóban felmerül ez lehetőségként, akkor javasolni fogják a műtéti eltávolítást, mert szövettani vizsgálattal lehet igazolni az endometriosist, ami ezután kezelhető lesz.

        Az endometriosis egyébként nem daganat, de ciszta formájában jelenhet meg, és jellegzetesen a mensessel összefüggően okoz panaszokat, pontosan azért, mert hormonfüggő sejtek (olyanok, mint amik a méh nyálkahártyáját alkotják) vannak benne, így vérrel telt tömlők alakulnak ki.

        Mielőbbi javulást!

         

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        Dr. Farkas Ágnes
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-01 12:12:20; Megválaszolva: 2011. szeptember 22., 12:51

      • Kérdések és válaszok a témakörben: