Fogamzásgátló abbahagyása után visszatérnek a panaszok?

Kedves Webdoktor!

lassan 9 éve szedek fogamzásgátlót, de mostmár lassan szeretnénk babát. régen még a tabletta előtt mindig erős menstruációs fájdalmaim voltak, erős görcs és szinte mindig hányás is követte. a kérdésem az lenne, hogy ha most abbahagyom a tabletta szedését vajon újra visszajönnek ezek a görcsök? remélem nem, de ha mégis milyen fájdalomcsillapítót tudna javasolni? ugyanis a hányások miatt semmiféle fájdalomcsillapító gyógyszer nem maradt meg bennem.

köszönettel

Andrea

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza menstruációs görcs témában

Kedves Andrea!

Az alábbiakat próbálhatja meg ebben a sorrendben, hátha segít.

1. Un. nem-steroid gyulladáscsökkentők (Apranax, Cataflam, Ibuprofen) tbl. használata, már a várható vérzés jelentkezése előtt 1-2 nappal kezdve, esetleg 2 fajta gyógyszert kombinálva.

2. Magne B6 és Calcium tabletta rendszeres szedése

3. Fizikai aktivitás növelése

4. Só- és zsírszegény diéta folytatása

5. Ha dohányzik, akkor szokjon le róla

6. Bioptron lámpa használata a görcsök idejénÜdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2009. március 31., 14:39; Megválaszolva: 2011. szeptember 22., 11:40
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
10 éve szedem a fogamzásgátlót...
Tisztelt Doktor nő/úr! Júliusban leszek 24éves. 14éves koromban jött meg az első menszeszem. 13napig tartott, nagyon erős volt, vérszegény is...
Erős görcsök
Tisztelt Dr.Nő/Úr. Én egy 17 éves lány vagyok már 5 éve mikor megvan mindig nagyon görcsölök! szedek görcsoldot de szeretném a görcsoldot...
Missed ab, szövettan
Fogamzásgátlás 50 év felett
Okozhat még gondot?