• Túlstimuláció?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Dr. Sápy Tamás, szülész-nőgyógyász! Szeretném megköszönni az előző kérdésemre adott válaszát! Mint írtam most tartok az 5. clostilbegytes hónapomnál, ma voltam a 12. napi tüsző-ellenőrző ultrahangon. A méhnyálkahártya 7, 5 mm, az egyik petefészek 32*24, a másik 32*22 mm-es, mindkettőben több 7-8 mm-es tüsző látható. Az orvosom szerint túlstimuláltuk a petefészket, azért nem lesz megfelelően beérő tüszőm, terhességre meg nincs esélyem ebben a hónapban.Ennek ellenére ismét clostiról beszélt, kérve, hogy menjek vissza, ha megjön a menstruációm. Kérdésem, hogy valóban kizárt e hónapban a teherbeesésem? Mert azt már tudom, hogy kénytelen leszek meddőséggel speciálisan foglalkozó szakembert keresni.Hiszen Ön szerint indokolt nemcsak az inszem, de az IVF is. Köszönöm segítségét és tanácsát! Hegedűsné Gabi.

        WEBBeteg szakértő válasza a peteérés témában

        Kedves Gabi!
        Bár nem írta le, hogy pontosan hány tüsző látható a jobb ill. a bal oldali petefészekben, de a több alapján gondolhatjuk, hogy számos tüsző indult növekedésnek. A 7-8 mm-es tüsző még csak alig "kiválasztódott"/növekedésnek indult -nak tekinthető, tehát túlstimulációról nem beszélhetünk. Célszerű lenne sorozat ultrahang vizsgálatokkal meggyőződni a tüszők további növekedéséről, mert terhesség igenis lehetséges ebben ciklusban.
        Üdvözlettel: Dr.Sápy Tamás, szülész-nőgyógyász szakorvos


        WEBBeteg Szerkesztőség
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-31 10:38:59; Megválaszolva: 2011. szeptember 22., 09:34

      • Kérdések és válaszok a témakörben: