• Hüvely cysta felszívódhat vagy műteni kell?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

          Tisztelt Doktor úr/nő! Én egy 38 éves nő vagyok, most voltam orvosnál ahol kiderült hogy a hüvelyem jobb falán egy diónagyságú cysta van. Csináltam labort, és kaptam Klion-D 100 kúpot. A doktor úr azt mondta majd ha vissza mentem a leletekkel akkor kapok antibiotikumot, de ha  a gyogyszertől nem szívodik fel akkor műteni  kell. A kérdésem az lenne milyen ez a cysta, felszívodhat vagy esetleg műteni kell, és ha igen akkor mi az eljárás? Még annyit szeretnék kérdezni hogy a leletben szerepel egy olyan hogy:sarj.gomba ami pozítiv lett, ez mi? Válaszukat előre is köszönöm.Tisztelettel K Melánia

        WEBBeteg szakértő válasza a hüvelygomba témában

        Kedves Melánia!

        A sarjadzó gomba a Candida, tehát a Klion D 100 elvileg arra is jó, tehát minden bizonnyal meg fogja gyógyítani a folyamatot. A cysta szerintem Bartholin cysta, ami az egyik Bartholin mirigynek a duzzanata. Valami ok miatt a kivezető járat eltömődik és egy cysta képződik, ami befertőződhet, ilyenkor igen fájdalmas dudor alakul ki. Néha elég a konzervatív kezelés, néha kell műteni is. Majd kiderül. Addig is gyógyulást!

        Üdvözlettel: Dr. Zsirai László nőgyógyász


        Dr. Zsirai László
        Itt kérdezhet

        Kérdés: 2009-03-28 15:37:17; Megválaszolva: 2011. szeptember 21., 18:25

      • Kérdések és válaszok a témakörben: