Mi lehet a baj ciklusommal?

Tisztelt Doktor Nő/Úr!

24 éves nő vagyok. Másfél évig szedtem Yasminelle fogamzásgátlót, ami nagyon bevált.De az orvosom hipopláziás méhet állapított meg nálam, és azt mondta, nem tanácsos hormonális készítményt szednem emiatt.Így abbahagytam novemberben. Azóta viszont kb.50 naponta jön meg a menstruációm, és már két héttel előtte kínoz mellfájdalom, obstipáció, alhasi fájdalmak, puffadás, hangulati zavarok, pattanások, feljön rám 2-3 kg plusz is.Régebben, még a fogamzásgátló tabletta szedése előtt sem volt sosem szabályos (27-36 nap között ingadozott a ciklusom) , de ennyire azért nem szokott rendetlenkedni. Az lenne a kérdésem, hogy mi lehet a gond, miért nem jön helyre a ciklusom lassan 6 hónapja? Mi lehet erre a megoldás? Rövidesen felkeresem az orvosom, de érdekelne az ön véleménye is! Előre is köszönöm válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg Szakértő válasza menstruációs zavar témában

Kedves Hölgyem!

Valószínűleg hormonális zavara van, ami lehet a fogamzásgátló következménye, és átmeneti állapot, de az is lehet, hogy már korábban is volt hasonló problémája, ezt nem írja sajnos. Biztosan lesz UH vizsgálat, és hormonszintek ellenőrzése vérvétellel a ciklus meghatározott napján.Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2009. március 26., 09:49; Megválaszolva: 2009. március 26., 09:49
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Alacsony SHBG - teherbeesés
Nőgyógyászati probléma
Szűrővizsgálat eredménye
Terhesség és Citologia HSIL, HPV 45
Nem règ irtam