• Menstruáció elmaradása

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        A kérdésem az lenne, hogy mitöl nem jöhet meg a mensesem? Mégpedig azert mert, most párnapja késik holott nemszokott.4honapja helyre állt mindig pontosan megjött. Most attól is félek nem-e terhesség wan a háttérben bár azt kizártnak tartom hisz sexuális kapcsolatom nemwolt csak 5hónapja azóta nemwolt..csak hallottam olyat hogy lehet walakinek relytett terhessége..lehet ez? utoljára február 20-dikán jött meg az tartott 25-eig. most lenne az esedékes hogy megjöjjön..a jelei megwannak a mellfeszülés, alhasi fájdalom néha görcsök amik esténként érezhetö..kétnapja wiszont észre wettem hogy a bal oldali petefészkemnél nyomás erzékeny és fáj és olyan mintha göcs wagy duzanat lenne ott.? ezekre szeretnék wálaszt kapni hogy wan okom félni?

        WEBBeteg szakértő válasza a menstruáció témában

        Kedves Hölgyem!

        Ha terhesség gyanúja merül fel, bármilyen ok miatt (rendszertelen tablettaszedés, kiszakadt óvszer, védekezés nélküli nemi élet), egy hetes késés után terhességi tesztet kell csinálni. Ha a terhesség lehetősége kizárható, és a menses késik, vagy kimarad egy-két alkalommal, nem kell izgulni. Vérzési rendellenesség előfordulhat számtalan ok miatt, akár egy stresszesebb időszak is kiválthatja. Ha 2-3 hónap eltelik és nem jelentkezik a menses, érdemes elmenni egy vizsgálatra, hogy megállapítsák, nincs-e valamilyen betegség a háttérben. Az alhasi fájdalom utalhat esetleg petefészek-cisztára is.

         

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        Dr. Farkas Ágnes
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-25 15:52:41; Megválaszolva: 2011. szeptember 19., 13:34

      • Kérdések és válaszok a témakörben: